Старосту на Рівненщині шукають з народу

5764 0

Ми у соцмережах:

Альона Вахер

У Гощі через конкурс шукають старосту для Тучинського старостинського округу. Адже раніше призначені довго на посаді не затримуються. Так сталося й з попередньою старостою Альоною Вахер, яка наприкінці грудня написала заяву на звільнення за власним бажанням. Майбутньому управлінцю округу пропонують зарплату в межах 20 тисяч гривень. Однак, щоб отримати роботу, потрібно пройти відбір як у голови громади, так і в місцевих активістів.

Микола Панчук, голова Гощанської громади:

— Тучинський старостинський округ — найбільший у нашій громаді. Він складається аж із одинадцяти сіл, а саме: Дроздів, Микулин, Річиця, Кринички, Тучин, Полівці, Садове та інших. Там проживає понад 4 тисячі мешканців. Однак цей старостинський округ має свою специфіку, тому було вирішено оголосити публічний конкурс на цю посаду. Специфіка округу полягає у тому, що там мешкає багато людей, які щиро вболівають за розвиток своїх населених пунктів. Однак всі ці групи людей по-різному бачать те, що насамперед має розвиватися в їхніх населених пунктах.

Через це головною рисою, якою має володіти кандидат у старости, є комунікабельність. Саме відсутність комунікації з населенням і призвела до звільнення попередньої старости. Хоч кандидата у старости пропонує голова громади, проте я вирішив піти іншим шляхом — створив спеціальну онлайн-анкету, яку розмістив на Facebook-сторінці громади. Мене цікавить, як людина бачить проблеми та розвиток старостинського округу. Бажаючі стати кандидатом у старости заповнюють онлайн-анкети. Після цього я запрошую цих людей на співбесіду. Якщо з тих людей, які прийдуть на співбесіду, буде явний фаворит, то цю кандидатуру я буду пропонувати депутатам на призначення. Якщо достойних кандидатів буде кілька, то я запрошу їх на громадські слухання. Кого люди оберуть, того я й буду підтримувати на посаду старости. Нам потрібна людина, яка б змогла знайти з мешканцями спільну мову та їх згуртувати.

Апарат старости там професійний, проте йому треба хорошого керівника. Для початку посадовий оклад старости складатиме близько 8 тисяч гривень. Якщо людина покаже результат, то їй буде призначена надбавка 50% від посадового окладу. Це уже зарплата буде близько 12 тисяч гривень. Якщо людина й надалі добре працюватиме, то буде ще й премія. Так, староста може отримувати заробітну плату від 18 до 23 тисяч гривень. Однак, повторю, для цього треба буде викладатися на роботі й показувати результат.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також