Станіслав Гончаренко: «Нам будуть бити боки, але ми швидко прогресуватимемо»

1711 0

Ми у соцмережах:

Станіслав Гончаренко

У міні-футбольного клубу «Кардинал-Рівне» у розпалі другий навчально-тренувальний збір. Проводить його команда у Рівному, в спорткомплексі ДЮСШ №4. У розпорядженні головного тренера Станіслава Гончаренка 19 гравців. Зокрема, четверо новачків, які вже підписали з клубом контракт. Це Володимир Поночовний, Андрій Ардашніков, Ігор Салтанов та воротар Ярослав Морикишка. Наразі немає з командою рівнян Богдана Новака та Володимира Кручка. Хоча новий наставник не приховує, що вони йому потрібні. Більше про хід підготовки до нового сезону в Екстралізі Станіслав Гончаренко розповів читачам «РВ»:

— Ще дуже далеко до того, щоб точно назвати склад, назвати четвірки. Звісно, у мене є певний «портрет» цієї команди. Як на мене, він сформований десь на 65%. Є люди, на яких я розраховую, але ще є 35% тих, до яких я приглядаюся, з якими я ще маю визначитися.

— Чому не беруть участі у зборі Новак та Кручок?

— З Новаком я розмовляв. У нього було дві дуже складні травми на одному і тому ж коліні. Йому необхідний ще час на відновлення. У нас була хороша людська бесіда, і ми прийшли до висновку, що будемо працювати далі. Дуже на нього розраховую, шкода, що він пропустить збори. Щодо Кручка, то це більше питання до президента. Сподіваюся, він знайде можливість його повернути. Хоча, за моєю інформацією, він у білоруському «Граніті». Я так і сказав керівництву, що дуже засмучуся, якщо його не буде в нашій команді. У Кручка є швидкість, він непогано працює на майданчику, тому цей гравець для нас важливий.

— Чи йде підготовка за планом?

— Все, що я запланував, йде за планом. Сподіваюся, нам вдасться взяти участь у турнірах в Одесі та Львові. Адже у нас команда на 65 70% оновилася, треба швидше прийти до командного взаєморозуміння.

— Завдання на сезон президент вже озвучив?

— Ні. Ми швидко не запрягаємо. Але я не люблю боротися за «-надцяті» місця. Всі про це знають. Думаю, гравці підозрюють, що пасти задніх я не збираюся. Інша справа, як швидко ми приведемо себе в порядок. У нас нові люди, які не нюхали пороху Екстраліги. Ми свідомо пішли з керівництвом клубу на це. У мене є часова квота на становлення команди, але я буду швидкими кроками освоювати рівень Екстраліги, щоб хлопці росли. Потенціал я бачу. Нам не буде легко, нам будуть бити боки, але ми швидко будемо прогресувати.

— Чи плануєте Ви залучати відомих гравців?

— Я не схильний до того, щоб користуватися послугами варягів, які приходять на один рік. Ми з президентом Володимиром Валявкою домовилися, що будуємо команду, яка буде жити містом, в якій будуть молоді гравці, в яких є честь, совість і бажання вирости. А для цього потрібно кілька років. Наша філософія — не просто рік пережити, а планомірно будувати команду.

— Чи визначилися з асистентом?

— Можливо, з часом у мене і з’явиться асистент, поки що він мені не потрібен.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також