Стало відомо, в яких будинках проведуть капітальні ремонти

631 0

Ми у соцмережах:

будинок на вул.Героїв України, 2.

От-от розпочнеться ремонт дахів з утепленням у трьох будинках в місті Костополі, у яких раніше розпочали заходи з термомодернізації: на вул. Героїв України, 2 (колишня 8 Березня), Данила Галицького, 2 та на Рівненській, 8.

Тут утворені об’єднання співвласників, які активно залучають кошти державних програм. У цьому випадку, зокрема, ідеться про державну програму «Енергодім», яка надає для ОСББ безповоротну допомогу на ремонт та термомодернізацію.

З початком війни програма була призупинена, цьогоріч вона відновилася. Щоправда, «Енергодім» компенсує не повну вартість – від 50% до 70% вартості ремонту. Тож місцеві ради, зокрема, й Костопільська, передбачають в своїх бюджетах кошти на власні, місцеві програми «Енергодім», які покривають ще від 10% до 20% вартості.

Крім того, ОСББ залучають кошти так званого Револьверного фонду асоціації «Енергоефективні міста України». Цьогоріч Костопільська громада дає на термомодернізацію 900 тис грн з Револьверного фонду. Це не безповоротна допомога, а безпроцентна позика на 11 місяців, яку мають виплатити мешканці, чиї будинки ремонтують. Звичайно, перед тим, як залучати ці кошти, потрібна згода мешканців, і вони її надали, повідомляє Костопільщина 21 століття.

У лютому в міській раді розглянули заяви від ОСББ «Аптечне», «Галицька, 2» та «Рівненська, 8» й вирішили розподілити 900 тис грн Револьверного фонду таким чином: будинок на вул. Героїв України, 2 одержить 200 тис грн, на вул.Данила Галицького, 2 – 300 тисяч, на Рівненській, 8 – 400 тис грн.

- Перед тим були збори членів кожного ОСББ, людям повідомили, які саме роботи проведуть в будинку і яку суму мають сплатити за ремонт протягом року мешканці кожної квартири, - повідомив начальник управління економіки та регіонального розвитку Костопільської міськради Віталій Повх. Лише після одержання згоди мешканців голови ОСББ подали свої заявки. Питання вирішене позитивно, і вже от-от в будинках розпочнуть роботи з утеплення дахів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також