Справа Ситника: дисциплінарних справ щодо рівненських суддів не відкриватимуть

1252 0

Ми у соцмережах:

Справа Ситника: дисциплінарних справ щодо рівненських суддів не відкриватимуть

Скаргу Директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на суддів Рівненщини стосовно відкриття дисциплінарних справ проти них не задовольнили. Відповідне рішення прийняла 25 березня Третя Дисциплінарна палата.

 Про це повідомляє Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя.

Ситник подав скаргу на Олексія Рижого, суддю Сарненського районного суду Рівненської області та Василя Сачука, суддю Рівненського апеляційного суду.

"Відповідно до статті 45 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" у відкритті дисциплінарної справи має бути відмовлено, якщо суть скарги зводиться лише до незгоди із судовим рішенням", - йдеться в ухвалі, яка не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, Генпрокуратурою стосовно директора НАБУ Артема Ситника було складено адмінпротоколи стосовно його відпочинку  у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди, і директор НАБУ не вказав суму у декларації. Ситник нібито не сплатив кошти за проживання під час свого відпочинку в сумі 25 тисяч гривень.

Згодом Сарненський суд Рівненської області визнав Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф.

Ситник не зміг оскаржити рішення, тому воно набрало чинності, і директора НАБУ внесли у реєстр корупціонерів.

Згодом він заявив, що має намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) стосовно рішення українського суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також