Спорткомплекс на Макарова будуватиме родина Фалко?

4976 0

Ми у соцмережах:

Спорткомплекс на Макарова будуватиме родина Фалко?

Третій місяць обласний департамент будівництва проводить тендер на зведення спорткомплексу на вулиці Макарова. Будівництво першої черги, за підрахунками, має обійтися у 160 млн. грн., і на ласі торги подалося шість компаній. Тендерний комітет відхилив пропозиції трьох дешевших учасників і визнав переможцем торгів маловідому рівненську компанію, яка досі не брала участі у бюджетних закупівлях. Насправді ж вона пов’язана із фірмами родини бізнесменів Фалко, що за останні чотири роки виграли тендерів на сотні мільйонів гривень.

Договір з «Архітектурним бюро «Янкор» обласний департамент будівництва поки не підписав. Відповідно до законодавства десять днів відводять на «роздуми» сторін. «Янкор» готовий збудувати спортивний зал на 3 тисячі глядацьких місць за 157 млн. грн. (на аукціоні товариство скинуло ціну на понад 2,5 млн.). Фірма вперше брала участь у відкритих торгах на Prozorro.

Тендерний комітет зазначив, що зауважень до документації «Янкору» не має. Натомість їх мають активісти. Так, відповідно до документів, які подав «Янкор», він має менше десяти технічних працівників у штаті (щоправда, зобов’язується винайняти значно більше на період робіт), а всі виробничі приміщення й техніку орендує.

Належить «Янкор», за даними держреєстру, рівнянці Яні Лавренчук. До минулого року товариством керував Сергій Лавренчук, який є власником дубенської компанії «Урбанпроект», що за останні два роки виграла тендерів на понад 2,6 млн. грн. Нині ж керівником бюро є Юрій Корнійчук.

Щоб виграти торги, «Янкору» потрібно було продемонструвати досвід роботи. Серед поданого списку — об’єкти, які будували за бюджетні кошти і де «Янкор» виступав субпідрядником: дитсадок в Обарові Рівненського району, який помпезно відкривав президент Петро Порошенко у березні, школа у Корчині Костопільського району, спорткомплекс у Березному та школа в Озерцях Володимирецького району. Перші три об’єкти зводила фірма «Укрбудреммонтаж інжиніринг», зареєстрована офіційно на лучанина Вадима Сака, але якою, як писали журналісти і як йдеться у ряді кримінальних розслідувань, насправді керує Юрій Фалко.

Окрім того, техніку та приміщення, за документами, «Янкор» орендує у ПП «Інформаційно-консалтин­го­ва група», що теж належить Вадиму Саку. Директоркою цього підприємства є Галина Жарська, яка як ФОП вигравала торги на харчування дітей-чорнобильців у північних районах. Номер телефону пані Жарської, вказаний у держреєстрі, збігається з номером фірми родини Фалко «Фіалка».

Наприкінці цього тижня тендерний комітет має визначитися, підписувати договір з «Янкором» чи ні. З одного боку, на компанії групи Фалко чимало нарікань. Зокрема, за дорогу, яку робила «Фіалка», так і не заплатили через замалий шар асфальту, а руліжну доріжку у рівненському аеропорту від «Стиль-Декору» досі не здано в експлуатацію через виявлені порушення. З іншого боку, посадовці зазначають, що ці компанії останнім часом почали працювати якісніше і навіть частину робіт начебто виконують за власні кошти. Наприклад, розфарбували стіни дитсадка в Обарові підрядники за власною ініціативою.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також