Сьогодні у Рівному вшанують відомого хореографа

1861 0

Ми у соцмережах:

колаж - Рівненської міської ради

11 березня о 12:00 годині біля адміністративного входу до міського Будинку культури відбудеться відкриття дошки пам'яті народному артисту України Віктору Семеновичу Марущаку.

Про це розповіли у міській раді Рівного:

Віктор Марущак – балетмейстер-постановник, заслужений діяч мистецтв України (1999), народний артист України (2009), орден «За заслуги» lll-го ступ. (2007). Від 1980 до 2019 був керівником заслуженого ансамблю танцю України «Полісянка».

Досконало знався на мистецтві народного танцю, зокрема, Полісся. Створив понад 200 оригінальних постановок народних танців України, а саме: «Кумасі», «Хвала рукам, що пахнуть хлібом», «Василечки», «Троїсті музики», «Гопак», «Полісся вітає», «Хустинка», «Ремінець», «Погоринські вечорки», «Перепілонька», «Любоньки», «Ой, там на точку…», «Поліські витинанки», «Микольця з Дубровиці»… Здобув високе визнання як балетмейстер, працюючи за запрошеннями в хореографічних колективах України та закордоном.
 
- Захід пройде під супровід оркестру «Наспів», який виконуватиме музичні твори, що написані для постановок Віктора Семеновича. Про митця розповість його дружина, вихованці ансамблю «Полісянка», директорка Міського Будинку культури та інші.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також