Смачно та весело: на гощанський фестиваль з’їдуться гості з кількох регіонів України та з-за кордону

1797 0

Ми у соцмережах:

Смачно та весело: на гощанський фестиваль з’їдуться гості з кількох регіонів України та з-за кордону

Вже вдев’яте поблизу пам’ятки архітектури ХІХ століття – одного з найстаріших в Україні дерев’яних вітряків у селі Красносілля Гощанського району – відбудеться всеукраїнський фестиваль «Красносільські вітряки».

Цього року святкуватимуть у Красносілля 23 вересня, цієї неділі, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Приїдуть на фестиваль народні артисти з Румунії і Молдови. Будуть також гості з Одеської, Луганської, Чернігівської, Черкаської, Івано-Франківської, Волинської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької, Київської та Рівненської областей. 

Напередодні, в суботу, творчі колективи братимуть участь у концерті «Обіймаю піснею», який прозвучить у Тучині, Горбакові та Русивлі.

На фестивалі кожна область представлятиме свої мистецькі таланти і автентичні костюми. Пригощатимуть старовинними українськими стравами, влаштують козацькі забави та ігри.

Нині на території біля старовинного млина активно готуються до свята: встановлюють сцену та облаштовують тематичні зупинки на повороті Чудниця-Воскодави.

Фестиваль проводять з метою відродження та популяризації народних традицій, свят та обрядів, залучення дітей та молоді до народного мистецтва.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також