Сир корисний не всім

1248 0

Ми у соцмережах:

Сир корисний не всім

За засвоюваністю білка кисломолочний сир перевершує майже всі види м’яса. У ньому міститься велика кількість амінокислот і молочний жир.

У поєднанні з іншими продуктами сир сприяє кращому засвоєнню і нормалізує мікрофлору кишечнику.

Наявність кальцію допомагає в зміцненні скелета, кісткової тканини та зубів у дітей, уповільнює процес їхнього руйнування у літніх людей. Також сир знижує рівень холестерину в крові та нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Особливо корисний сир для вагітних жінок і в період лактації, адже забезпечує організму всі необхідні поживні речовини. А також під час менопаузи для відновлення балансу кальцію.

Корисний сир і для чоловіків — казеїновий протеїн, який міститься в сирі, запобігає руйнуванню м’язів, забезпечує здоров’я ендокринної системи та "правильний" гормональний фон, а також сприяє виробленню тестостерону.

Не варто їсти сир людям, які мають атеросклероз, гастрит, непереносимість лактози, а також тим, у кого погано працюють нирки.

З обмеженнями варто вживати сир людям із зайвою вагою або ожирінням, через те що при високій жирності продукту він засвоюється швидше й організм швидше поглинає жир і калорії.

Крім того, сир найкорисніше вживати в першій половині дня. Це пов’язано з наявністю в ньому казеїнового білка, який може призвести до набряків, а надлишок тваринного жиру — порушити роботу печінки та нирок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також