Син запорізького чиновника розповів про три місяці у російському полоні

804 0

Ми у соцмережах:

Син запорізького чиновника розповів про три місяці у російському полоні

16-річний син голови Запорізької районної державної адміністрації Владислав Буряк розповів про своє перебування у полоні окупантів.

Про це він говорив в ефірі телеканалу “Настоящее время”.

“Перші 48 днів я перебував у Василівському відділенні поліції, утримувався в СІЗО, в одиночній камері. Ви самі розумієте, що таке одиночна камера. Це без можливості виходити нормально на повітря, поговорити. Зв’язок був раз на 10 днів, на вулицю міг виходити на 15-20 хвилин на день. Перші два тижні я помитися не міг, речі виправ лише після трьох тижнів. У камері був неробочий туалет, мені доводилося за допомогою залізної миски набирати з крана і змивати”, – розповів Владислав.

Він додав, що до його завдань входило прибирання приміщень, в яких проводилися допити як цивільних, так і військових людей.

“У них питали, де знаходилася зброя. Застосовувалися до полонених негуманні методи допитів – тортури (биття струмом, побиття). Я все бачив і чув. До мене тортури не застосовували. Перші дні було дуже складно. Найперший день, коли мене взяли, я відразу зрозумів, що все дуже серйозно, я розумів, що маю поводитися спокійно, стримано по можливості, і погоджуватися на все, що мені пропонують, не агресувати, з більш-менш дружнім ставленням, щоб до мене ставилися нейтрально, щоб я був невидимим“, – зазначив хлопець.

Батько Владислава Олег Буряк поки що не може розкрити подробиць звільнення сина. Посадовець каже, що правоохоронці вже відкрили кримінальну справу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також