Сидорчук не Медведчук! Суд виправдав п’яного водія голови обласної ради

1399 0

Ми у соцмережах:

Сидорчук не Медведчук! Суд виправдав п’яного водія голови обласної ради

Рівнянина Сергія Сидорчука затримали у лютому за керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Поліція склала протокол, а суд, що відбувся у квітні, позбавив порушника на рік посвідчення водія та оштрафував на десять тисяч гривень. Натомість апеляційний суд його повністю виправдав, скасувавши усі покарання. Йдеться про Сергія Сидорчука — водія голови обласної ради Кондрачука. Суд був готовий ледь не нагородити водія Сидорчука, за усі його численні чесноти. Але не зробив цього, бо не має повноважень. Нічого — нагорода ще знайде колись цього «героя».

Сергій Сидорчук

У суді Сергій Сидорчук розкаявся в скоєному і запевнив, що «більше так не буде». Голова Рівненської обласної ради виступив на захист свого водія, називав його «ідеальним» та запевнив, що їздити з ним не боїться.

Трудовий колектив виконавчого апарату Рівненської обласної ради надіслав до суду клопотання, в якому зазначається, що за час роботи Сергій Сидорчук проявив та проявляє себе як відповідальний та добросовісний працівник, який не допускає дорожньо-транспортних пригод, завжди відповідально підходить до вирішення поставлених завдань, тактовний, ввічливий і уважний, користується повагою співробітників, у порушенні трудової дисципліни помічений не був, доган та стягнень не мав. На зборах трудового колективу було вирішено взяти порушника «на поруки», а також «взяти  на себе обов`язок здійснювати щодо нього заходи виховного характеру та повідомляти уповноважені органи про будь-які випадки ухилення від заходів виховного характеру». До цього клопотання долучили блискучу службову характеристику.

У постанові суду зазначено, що 21 лютого 2021 року о 21 год. 10 хв. на вул. Київській, 92 в Рівному водій   Сидорчук керував службовим транспортним засобом марки «Volkswagen Passat» з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, поведінка, що не відповідає обстановці, порушення координації рухів. Від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп`яніння на місці зупинки та в медичному закладі відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п.2.5 Правил дорожнього руху  України та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1  ст. 130 КупАП.

Олег Полюхович

Суддя Апеляційного суду Олег Полюхович вирішив не карати порушника, а лише по-дружньому йому зауважив:

— Враховуючи те, що ви щиро все розповіли і так далі... Я також дивився відео, яке працівники поліції долучили. Я апеляційну скаргу вашу задовольнив. Але ви маєте розуміти, якщо ви за 20 років не вчиняли адміністративних правопорушень, то в подальшому, якщо ви вчините аналогічні правопорушення, то статтю 21 чи 22 до вас ніхто не застосує.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської обласної ради:

— Дізнався про це на День вишиванки на зборах трудового колективу. Ми в таких випадках діємо винятково в правовому полі. І те, що такий факт вирішується публічно в межах чинного законодавства, згідно з законом, а не кулуарно, на стадії складання протоколів чи інших стадіях, — це є велике досягнення восьмого скликання Рівненської обласної ради. Він (водій. – Ред.) пояснив причини такого вчинку, але це вже питання внутрішньої трудової дисципліни.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також