Штучна засмага

1434 0

Ми у соцмережах:

Штучна засмага

Взимку багато людей мріють про золотисту засмагу, але солярій корисний не для всіх.

У деяких випадках, наприклад, при сильному запаленні сальних залоз, солярій може не тільки не «замаскувати» дефекти шкіри, а навіть посилити висип. А при недотриманні рекомендацій косметолога за засмагу доводиться розплачуватися передчасним старінням шкіри (фотостаріння), яке викликає появу пігментних плям, судинних зірочок, висушування, втрату пружності та еластичності шкіри.

Фотостаріння також підвищує ризик появи меланоми — злоякісної пухлини шкіри. Особливо схильні до неї люди, які мають дуже світлий колір шкіри, світле і руде волосся; перенесли сильний сонячний опік, особливо в дитинстві; мають опуклі родимі плями більше 1 см, численні родимки (більше 100); мають близьких родичів, що страждають на меланому.

Абсолютно протипоказаний солярій тим, у кого є проблеми із серцево-судинною системою, активна форма туберкульозу, бронхіальна астма, захворювання крові, підвищена функція щитоподібної залози, пухлини, варикозне розширення вен (або ж схильність до нього), гострі запальні процеси.

Солярій не варто відвідувати також вагітним жінкам, людям з підвищеною температурою, тим, хто приймає антибіотики, гормональні препарати, психотропні й сечогінні засоби (ці препарати викликають фотосенсибілізацію, тобто підвищують чутливість шкіри до ультрафіолету, через що вона легше може обгоріти). Також не слід засмагати відразу після відвідування лазні, басейну або сауни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також