Шрифт Ніла Хасевича відтепер буде на грамотах і подяках

739 0

Ми у соцмережах:

Шрифт Ніла Хасевича відтепер буде на грамотах і подяках

Із 1 січня Костопільська міська рада у дизайні грамот і подяк буде використовувати акцидентний шрифт «Воля» відомого українського графіка часів національно-визвольних змагань, громадського та політичного діяча, уродженця Костопільщини Ніла Хасевича.

Цей шрифт у 2022 році розробила Марчела Можина на основі шрифтових композицій, якими Ніл Хасевич оформлював плакати, журнали, газети для українського визвольного руху середини ХХ століття, зокрема для матеріалів Української Повстанської Армії (УПА). Найближчим аналогом для форми літер став титульний лист літературного журналу «За волю нації».

- Ми часто передаємо подяки і грамоти саме тим, хто невтомно працює заради перемоги і обирає жити в нашій державі попри нелегкі часи. Ці люди є патріотами своєї країни. Тому, ми вирішили, що шрифт має бути з українським характером. Звичайно, зупинилися саме на шрифті земляка Ніла Хасевича, - розповідає в.о. міського голови Костополя Давид Дідух.

До слова, саме «Воля» став церемонійним шрифтом ЗСУ. Його використовують для лазерного гравіювання, оформлення почесних грамот, подяк, посвідчень до нагород, нагородних листів тощо. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також