Щоб ножі були гострими. Простий спосіб заточити ножі м’ясорубки

908 0

Ми у соцмережах:

Щоб ножі були гострими. Простий спосіб заточити ножі м’ясорубки

Приємно працювати з гострими ножами. Не тільки звичайними, а й у м’ясорубці — електричній чи механічній. Для цього ніж та решітку м’ясорубки треба час від часу заточувати. Інакше м’ясо буде погано перекручене, доведеться докладати зайвих зусиль, а двигун електричного пристрою буде перегріватися.

За допомогою наждачного паперу. Візьміть 3–5 листів наждачки різної щільності (краще всього показники від 100 до 200). Покладіть лист на пласку та рівну поверхню. Наберіть води в ємність, щоб змочувати ніж для ковзання. Почніть з листа з найбільшою зернистістю. Притискайте деталь різальною частиною до наждачки і поліруйте декілька хвилин колами по листу. При правильній роботі поверхня стане гладкою. Далі процедура повторюється з дрібнозернистими листами, поки не дійдете до оптимальної гостроти леза.

Якщо у вас є точильний камінь, то можна використати — принцип роботи той же, що й з наждачкою. Притискайте лезо до каменя і швидко рухайтеся по колу протягом 3–5 хвилин, періодично змочуючи водою. Разом з ножем треба заточувати й решітку, адже вони працюють у парі. Якщо ніж буде гострим, а решітка не відполірованою, він тупитиметься швидше. Решітку точать так само, як і ножі. Після цього деталі варто змазати олією.

Тут головне — не перестаратися. Звертайте увагу на температуру деталей, що заточуються. Якщо ніж став надто «гарячим», треба якомога скоріше зупинитися. Інакше леза втратять свою різальну силу. Не потрібно притискати силою лезо до точильного інструменту — може покришитися або погнутися. Також варто простежити, щоб після заточки ножі торкалися решітки. Якщо залишаються просвіти, м’ясо буде намотуватися на шнек.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також