Щоб бути здоровим у сезон застуд

807 0

Ми у соцмережах:

Щоб бути здоровим у сезон застуд

Збільшення кількості простудних захворювань в осінньо-зимовий період лікарі пов'язують не тільки з настанням холодів. Супутніми причинами фахівці називають те, що люди починають проводити більше часу в тісних приміщеннях при великому скупченні народу, що додатково сприяє поширенню інфекцій. Отож як не захворіти в сезон застуд?

Необхідно пити більше рідини. Це сприятиме видаленню метаболічних відходів і зміцненню імунної системи. Рекомендується пити більше чистої води, ніж соки, каву та інші напої. Доброю підмогою є зелений чай, який зменшує запальні процеси і знижує ризик розвитку серцевих патологій.

Необхідно залишатися фізично активним. Фізичні заняття збільшують надходження кисню в організм, допомагають виробленню ендорфінів, що збільшує стійкість до стресів.

Вчасно зроблене щеплення від грипу запобігає розвитку захворювання, полегшить перебіг хвороби і допоможе уникнути ускладнень. При цьому лікарі нагадують, що антитіла в організмі людини формуються тільки через два тижні після щеплення.

Дотримання правил особистої гігієни також допоможе уникнути інфікування. Регулярне миття рук, прикривання рота під час кашлю та чхання, використання деззасобів допоможуть зберегти здоров'я.

Дотримання режиму харчування і введення в раціон більше зелені, капусти, риби, яловичої печінки, фруктів також стане надійним захистом від застуди.

Крім того, медики зазначають, що порушення сну призводить до розвитку стресів, і запевняють, що необхідна кількість сну захистить від грипу і застуди, оскільки білок цитокін, який виділяється під час сну, зміцнює імунну систему.

Профілактичні заходи допоможуть не тільки уникнути захворювань у сезон застуд, але і не допустити ускладнень, викликаних деякими вірусними інфекціями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також