Що це за пиво — IPA

843 0

Ми у соцмережах:

Що це за пиво — IPA

IPA або ж India Pale Ale — це класичний британський ель світлого кольору міцністю 5-8%. Свою назву він отримав у XIX столітті завдяки великій популярності в колонізованій на той час Індії. Зараз це одне з найвідоміших видів крафтового пива у світі. Щорічно споживається близько 150 млн галонів цього напою.

Чим відрізняється IPA від APA

Індійський блідий ель (IPA) часто плутають з американським блідим елем (APA). Відмінність між ними полягає в різному складі та методі приготування. Для APA використовуються лише американські сорти хмелю. Напій має більш ніжний смак із нотками цитрусових. Своєю чергою до складу IPA входять лише англійські сорти хмелю, які додають на початку приготування. Завдяки цьому утворюється виражений хмільний смак, насичений колір і гіркуватість. 

Особливості пива IPA

Що відрізняє IPA від інших сортів:

  1. Виражений смак. Напій має приємну гіркоту через використання великої кількості хмелю під час варіння.
  2. Неповторний аромат. Крім яскраво вираженого хмільного запаху, відчутні фруктові й цитрусові нотки.
  3. Пляшки цього пива мають яскравий і сучасний дизайн, що відображає естетику та індивідуальність кожного виду.
  4. Широкий спектр неповторних смакових варіацій.

Найбільш популярні види пива IPA

Напій є одним із найпопулярніших серед любителів елю. Його видів та підвидів існує досить багато. Загальну кількість важко визначити, оскільки кожна пивоварня створює власну варіацію цього напою. До найбільш популярних видів пива IPA належать перелічені нижче. Кожен із різновидів ви можете знайти в магазині алкогольних штук Маудау:

  1. Англійський India Pale Ale. Характеризується помірною гіркотою, трав’янистими й квітковими нотами, а також вираженим солодовим присмаком.
  2. West Coast. Має насичений аромат хмелю з нотками цитрусових, хвої та фруктів. Виражений смак гіркоти доповнюють відтінки грейпфрута, мандарина та карамелі.
  3. East Coast. Цьому виду притаманна менш виражена гіркуватість.
  4. Бельгійський. Напій має пряні нотки, які походять від використання бельгійських дріжджів. Залежно від рецепта, може мати апельсиновий смак.
  5. Hazy (juicy). Характеризується насиченим фруктовим ароматом і смаком, в яких відчутно персик, гуаву й мандарин.
  6. Black (Cascadian Dark Ale). У напою переважають аромати хмелю, карамелі, шоколаду та кави. Смак з вираженою гіркотою.
  7. Подвійний (Double IPA). Має виражений солодовий присмак, який збалансовує гіркоту й аромат хмелю.

Пити напій можна так само, як і будь-яке інше пиво, але варто враховувати його особливості смаку та аромату. Оскільки IPA має багатий аромат та гіркий смак, багато людей вважають, що воно найкраще підходить для споживання за невеликих і середніх температур, щоб відчути всі його смакові нюанси.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також