Сезон квашеної капусти: не всім така їжа корисна

1072 0

Ми у соцмережах:

Сезон квашеної капусти: не всім така їжа корисна

Поліпшення травлення, боротьба зі стресом і навіть омолодження шкіри — цього допоможе досягти квашена капуста. Як правильно вживати квашену капусту — радить дієтолог.

Квашена капуста набагато корисніша, ніж свіжа — вона допоможе покращити травлення, нормалізувати рівень цукру та холестерину в крові, сприяє капуста зміцненню імунної системи, подоланню стресу. Також така капуста корисна для шкіри, сприяючи її омолодженню, як і всього організму загалом. Взагалі ферментовані продукти, і капуста в тому числі — це джерело вітамінів, макро- і мікроелементів. Ферменти — біологічно активні компоненти, які посилюють процес сквашування, у капусті це — оцтова та молочна органічні кислоти. Вони посилюють процес перетравлення, роблячи його якіснішим — тобто допомагаючи засвоюватися білкам, жирам та вуглеводам. Це позитивно впливає на роботу печінки, підшлункової залози, жовчного міхура. До того ж квашена капуста смачна сама по собі.

Сік квашеної капусти також допомагає після алкогольного отруєння. Оскільки після зайвого вживання спиртного в організмі відбувається так зване електролітне зрушення, порушується баланс калію, натрію, тобто відчувається їхній гострий дефіцит. Наш організм у такі моменти недарма вимагає солоненького і кисленького, і капустяний розсіл буде доречним — але знову ж таки, у помірних кількостях.

Кому протипоказана квашена капуста? Гіпертонікам, при підвищеній кислотності, гастриті та виразковій хворобі шлунка, камінні у жовчному, тим, хто страждає на ентероколіт, та при гострих панкреатитах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також