Сергій Рибачок: «Медичні конференції — це й навчання, і обмін досвідом»

1375 0

Ми у соцмережах:

Сергій Рибачок: «Медичні конференції — це й навчання, і обмін досвідом»

У Рівному відбулася шоста медична конференція «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу в Рівненській області», в якій взяли участь понад сто лікарів з усієї області. Це один із заходів проекту Світового банку. Цього року вже вдруге збираються разом фахівці міжнародного банку, спеціалісти місцевих медичних установ і представники органів влади.

Сергій Рибачок, керівник групи консультаційної підтримки проекту Світового банку на Рівненщині:

— Дуже важливим є спілкування під час медичних конференцій лікарів з різних районів області зі своїми колегами та представниками органів влади. Лікарі ознайомлюються з новим обладнанням, яке закуповується в рамках реалізації проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей». У свою чергу, представники влади мають унікальну можливість краще зрозуміти потреби медичних установ. На конференції було обговорено стан надання допомоги хворим з гострим коронарним синдромом, тактика ведення пацієнтів з різними формами ІХС та створення «шкіл здоров’я» як ефективного інструменту профілактики серцево-судинних захворювань на первинній ланці медичної допомоги.

Окрім цього, під час конференції було проаналізовано, як кожен район виконує планові показники зі зменшення захворюваності, профілактичної роботи та чи вчасно доставляє пацієнтів до серцево-судинного центру.

На конференції було вручено сертифікати на 19 спеціалізованих кардіоваскулярних сканерів та 19 дефібриляторів. Кожна районна лікарня отримала по одному сканеру та одному дефібрилятору. Один комплект обладнання відправили до обласної лікарні, а два отримали медики обласного судинного центру.

Нагадаємо, майже 25 мільйонів доларів до 2020 року отримає Рівненська область від Світового банку. Наша область увійшла у вісімку регіонів країни, які фінансуватиме ця міжнародна установа. Оскільки найбільше рівнян помирають від серцево-судинних захворювань, за кошти Світового банку в області впроваджують заходи, щоб зменшити кількість цих хвороб.

Протягом п'яти років в області відремонтують 79 амбулаторій, а 26 сільських ФАПів реконструюють під амбулаторії й призначать туди лікарів. Також у ці медзаклади закуплять обладнання, яке допоможе обстежувати серце та виявляти захворювання на ранніх стадіях, зокрема електрокардіографи. При обласній лікарні вже створили потужний серцево-судинний центр. А райони отримали 18 автомобілів швидкої допомоги, які мають спеціальне обладнання, щоб рятувати життя людям з інфарктами та інсультами. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також