Сарненчанин, який керував авто у стані наркотичного сп’яніння, рік за кермо тепер не сяде

2169 0

Ми у соцмережах:

Сарненчанин, який керував авто у стані наркотичного сп’яніння, рік за кермо тепер не сяде

Мешканець Сарненського району у поле зору працівників патрульної поліції потрапив торік на початку вересня. Автомобіль, за кермом якого перебував 35-річний водій, правоохоронці зупинили в Сарнах.

Після огляду у спеціалізованому закладі підтвердився факт перебування водія у стані наркотичного сп’яніння.

Місцевий суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КУпАП), та призначив 17 000 гривень штрафу, до того ж -  з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Адмінправопорушник оскаржив постанову суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду. Покладаючись на сімейні обставини, важкий матеріальний стан, просив призначити адміністративне стягнення нижче від найнижчої межі санкції ч. 1 ст. 130 КУпАП: накласти на нього штраф, але не позбавляти права керування транспортними засобами.

Рівненський апеяційний суд відмовив апелянтові у задоволенні апеляційної скарги, бо оскаржувана постанова прийнята з дотриманням норм чинного законодавства.

- Ми неодноразово наголошували, що ч. 1 статті 130 КУпАП містить безальтернативну санкцію у виді штрафу і позбавлення права керування транспортними засобами на один рік. Таке адміністративне стягнення є неподільним і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, а також запобігання вчиненню нею аналогічних правопорушень, - йдеться у повідомленні Рівненського апеляційного суду 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також