«Санком» образився і поїхав прибирати сміття у Львові

5163 2

Ми у соцмережах:

З 4 червня вивезенням сміття у Рівному займається тільки КАТП 1728

Цікаво, чи втішений міський голова Володимир Хомко, що нарешті таки позбувся приватної компанії «Санком Рівне», яка вивозила сміття з 60% території міста? Виживали конкурента комунальному підприємству, нагадаємо, до останнього — навіть конкурс нещодавно скасували, бо на нього «Санком» наважився таки піти. Чи все ж наслідки такого рішення — не прибране вчасно сміття по усьому місту — змусило голову замислитись: чи не повториться у Рівному львівська сміттєва проблема? До речі, саме у Львові тепер працюватимуть сміттєвози «Санком Рівне».

Ярослав Сахнюк, начальник управління ЖКГ:

За тиждень виправимо ситуацію. Уже взяли в оренду три сміттєвози у Луцьку та найняли додатково двох водіїв і чотирьох вантажників. Зараз не вистачає ще приблизно 150 сміттєвих баків для комерційних установ. Із «Санкомом» не вийшло домовитися, щоб вони нам у якості боргу за захоронення сміття віддали свої сміттєві контейнери. Будемо стягувати цей борг у судовому порядку. Це приватне підприємство взагалі повелося некоректно. В останні дні дії угоди на вивезення сміття його працівники позабирали свої сміттєві контейнери, а усе сміття, яке там було, повисипали на асфальт.

Максим Горбатюк, головний інженер «Санкому»:

Виплатили зарплати та відпускні усім працівникам, і після цього усі звільнилися. А підприємство припинило свою діяльність в Рівному. Борг мешканців перед нами за вивезення сміття склав 3 мільйони гривень. Розуміємо, що його ніхто не буде повертати. Хай усі знають, що тих грошей, які платили мешканці, не вистачає навіть для забезпечення машин новою гумою. У Здолбунові та Корці, де й сміття менше, за вивезення сміття платять майже 19 гривень, а в Рівному платили всього 8 гривень.

Міський голова запевняв, що після купівлі нових машин ми зможемо далі працювати. Одна така машина коштує 100 тисяч доларів. Їх під силу купити лише КАТП — за бюджетні кошти. Однак ми підсилили свій автопарк трьома сміттєвозами, які уже були у використанні. Було домовлено, що наше підприємство самостійно придбає стільки ж автомобілів за умови підняття тарифу на вивезення сміття. Нам це зробити обіцяли ще у вересні 2017 року. Потім обіцяли ще й перед тендером, але цього не сталося. Зараз одинадцять наших сміттєвозів поїдуть працювати за адекватні гроші до Львова. А сміттєпереробний завод стоятиме без роботи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також