Росіяни хочуть мати на кожен танк і бійця ЗСУ по дрону (ВІДЕО)

859 0

Ми у соцмережах:

Росіяни хочуть мати на кожен танк і бійця ЗСУ по дрону (ВІДЕО)

Україна катастрофічно програє Росії у виробництві дронів.

Адже Росія вкладає мільярди рублів у виробництво FPV дронів та «Ланцетів». Скоро там буде побудований завод по виробництву дронів-вбивць «Шахедів».

Однак в Україні дронами займається лише Мінцифра, волонтери та військові, які купують дрони власним коштом. Але це покриває потреби української армії лише на 10%, сказала засновниця центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська у ефірі «Радіо НВ».

- Сучасна війна – це лісопосадка за селом, а за 150 метрів схожа посадка, де уже сидять росіяни. Вони беруть звичайний дрон «Mavic», проводять ним розвідку, а потім запускають по нашим окопам FPV-дрони з вибухівкою. Фактично цими дронами росіяни знищують наші вогневі точки та техніку. Наприклад, один БМП з Європи може коштувати мільйон доларів. А цей БМП знищується за секунду, коли у нього влітає російський дрон. Все згорає і детонує. На жаль, українська армія мусить компенсувати свою нестачу дронів людьми, - розповідає Марія Берлінська.

Досі невідомо, чому Міністерство оборони України не закуповує сотні тисяч дронів для української армії. А Міністерство цифрової трансформації узагалі не мало б цим займатися. Вони займаються цим вимушено, бо немає більше кому.


- Ситуація зараз катастрофічна. Адже росіяни зробили серйозну ставку на те, що змінить хід війни. Росіяни уже виходять на виробництво сотень тисяч різних дронів. Лише за FPV-дронами Україна уже відстає від Росії у 4-5 разів. Якщо усі українські виробники разом не виготовляють і 10 тисяч дронів за місяць, то росіяни виготовляють 45-50 тисяч дронів у місяць. У них відбувається лише нарощення виробництва. І тепер уявіть армаду російських дронів, яка летить на всю техніку української армії. Цю техніку ми важко випрошували за кордоном, або її купували волонтери. Російські дрони її спалюватимуть за секунду, - уточнює представниця центру підтримки аеророзвідки.

Марія переконує, що у війні виграє та сторона, у якої буде більша кількість розвідувальних та ударних дронів. Росія масово будує заводи для виробництва дронів, а Україна поки катастрофічно програє цю боротьбу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також