Рокитнівське медучилище приєднають до академії: хто відповідальний та чому загрожує «монстр»?

2262 1

Ми у соцмережах:

Рокитнівське медучилище. Фото - зі сторінки училища  у Facebook

Рівненська обласна рада 14 червня проголосувала за реорганізацію Рокитнівського медичного училища, яке приєднають до Рівненської медичної академії, створеної торік на базі медколеджу.

 

Навчальна база у Рокитному не зникне – училище перетворять на підрозділ медакадемії. Ідея належить директору Рівненської медичної академії Ростиславу Сабадишину, який прагне об’єднати всі медучилища в області, зокрема рокитнівське, дубенське та костопільське.

Після сесійного засідання голова облради Олександр Данильчук створив комісію з приєднання Рокитнівського медучилища до академії. Комісія повинна підготувати документи про ліквідацію училища як юридичної особи та приєднання його до академії, також здійснити інвентаризацію майна і т.п.

Олександр Данильчук

Очолюватиме комісію, відповідно до розпорядження голови облради, Ростислав Сабадишин. Також серед членів – головна бухгалтерка академії Вікторія Якимчук, начальниця відділу кадрів академії Галина Филипюк, начальниця юридичного відділу академії Наталія Карпюк, директор Рокитнівського медучилища Володимир Кравець, головна бухгалтерка училища Віра Єремейчук, юрисконсульт училища Андрій Огороднік, старша інспекторка з кадрів училища Людмила Дубчак, голова профспілки училища Олександр Чубик та працівник комунального відділу виконавчого апарату облради Ігор Осіпчук.

Ростислав Сабадишин

Реорганізацію рокитнівького училища 14 червня підтримали депутат з усіх фракцій. Проте на другому пленарному засіданні 19 червня голова фракції «Конкретних справ» Богдан Файфура, якого  не було на попередньому засіданні, просив повернутися до питання та переголосувати.

Богдан Файфура

«У той самий час, коли управління освіти постійно розказує про автономізацію шкіл, про конкуренцію між освітніми закладами, ви створюєте комунального монстра шляхом приєднання та забирання будь-якої конкуренції між медучилищами. Чи не думаєте, що костопільське та дубенське училища – наступні? І що вони потім набиратимуть студентів не за знаннями, а за тим, що придумає собі пан Сабадишин?» - звернувся п.Файфура до колег-депутатів.

Питання на переголосування рада не винесла. Апарат облради зазначив, що рішення вже проголосовано, а тому повертатися до його розгляду неможливо.

Пан Файфура додав, що коли дійде питання до приєднання дубенського училища, до облради з протестом приїде 500 людей з Дубна. Додамо, що депутат виступав проти створення медичної академії у Рівному, зазначаючи, що її утримання ляже на плечі обласного бюджету.   

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також