Рівнянин розповів, як на фронті боротися з тактикою російських тунелів

1481 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин розповів, як на фронті боротися з тактикою російських тунелів

Нещодавно в етері телемарафону речник 110-ї бригади розповідав, як ворог копає тунелі під Авдіївкою, щоб штурмувати українські позиції. У відповідь на це рівненський тренер з козацького бойового мистецтва Сергій Монах розповів, як росіяни використовують класичні методи ведення бою, та як із ними боротися.

Насправді, ця тактика дуже схожа на ту, яку використовували різні армії світу ще в Першу світову війну. Дуже схожу тактику, за словами Монаха, росіяни використовують під Кремінною:

— Вони почали рити траншеї в напрямку наших позицій. За ніч відривали ходи довжиною до 20 метрів. Це щоб зменшити тривалість пересування по умовно відкритій місцевості. Потім це використовували під час штурмів.

На одній ділянці взагалі зафіксували тунель довжиною в 300 метрів. Виходить, що незважаючи на технології, старі тактики бою і ведення війни працюють досі.

Якщо коротко, то, дивлячись на те, як копають ворожі солдати, дивує те, чому наші так не копають… Ну, гаразд, копати важко. Дивує інше: чому немає дротяних загороджень? Якщо примітивно — колючка перед позиціями де?

Сергій Монах каже, що опитав тридцятьох своїх знайомих на різних напрямках, і лише в одного з них в роті використовують "колючки" і "путанки". Виявилося, що ворог не штурмував їх з такою інтенсивністю, як на інших напрямках, хоч обстріли й були.

Він додав, що раніше, під час попередніх воєн військовики рили цілі траншейні містечка. Тому "колючка" може стати ефективним засобом проти просування росіян.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також