Рівняни сплачують більше податків, аніж отримують коштів на руки

2218 0

Ми у соцмережах:

Рівняни сплачують більше податків, аніж отримують коштів на руки

Такі результати дослідження презентували сьогодні у Рівному експерти Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна".

Йдеться, звісно, про рівнян, які працюють офійно. Так, за підрахунками, людина, яка отримує на руки 6 тис. грн, щороку сплачує 54, 6 тис.грн податків. Собі ж працівник залишає 54,5 тис.грн.

Як зазначив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, кожен третій мешканець України вважає, що не оплачує державні послуги, тобто не знає, що 2/3 державного бюджету- це кошти, отримані з податків. Причому не лише з податків людей, які працюють офіційно, чи з підприємств.

Так, пенсіонери також платять податки - 20-відсотковий ПДВ з покупки, наприклад. У середньому кожен пенсіонер на Рівненщині у рік сплачує 4 тис.грн ПДВ.

Експерти хочуть, щоб українці почали усвідомлювати, що вони, платники податків, утримують за власні кошти державу, будують школи, лікарні, а не посадовці.

Для цього розробили сайт cost.ua, на якому, ввівши зарплату, отриману на руки, можна отримати відповідь, скільки податків ви сплатили та на що вони були витрачені.

До слова, як зазначив п.Шабунін, 196 млрд грн - це збитки державі, які були завдані державі корупціонерами за три роки. Таку цифру встановлено детективами НАБУ. Рівному, до прикладу, потрібно платити 10 років податки, щоб покрити ці втрати.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також