Рівнянам порадили, як допомогти домашнім тваринам у спеку

429 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Адже влітку на дворі гаряче не тільки людям, а й чотирилапим.

 - Температура за бортом плавить не тільки людей. Ось кілька порад, які допоможуть полегшити життя твого пухнастого друга в ці спекотні дні, - йдеться на фейсбук-сторінці Рівненського обласного центру з гідрометеорології.

1 / Виводь другана на прогулянку в найкомфортніший час доби – коли ще (або вже) не так душно. В ідеалі скоротити час вуличної прогулянки і фізичні навантаження – краще придумай, чим зайняти собаку в домашніх умовах.⠀
 
2 / Під час прогулянки звертай увагу на те, що асфальт може сильно нагріватися на сонці, а по розпеченій поверхні не дуже-то приємно ходити голими лапками. Тому намагайся вибирати такі маршрути, щоби собака могла бігати прохолодною травою.
 
3 / Щоб собачка був ще і найсильнішим на районі, можеш прикупити для нього охолоджуючий жилет.
 
4 / Думаємо, тобі не потрібно нагадувати, та все ж: ніколи не залишай тварину в закритому авто. Навіть ненадовго, навіть з відкритим вікном, навіть не під прямим сонцем.
 
5 / Вдома протягом дня змочуй лапки і морду улюбленця холодною водою (але не варто мочити голову та спину – волога шерсть зробить тільки гірше). Ще можна обзавестися спеціальним охолоджуючим килимком (наприклад, таким), але якщо килимка немає – використовуй просто охолоджену простирадло або вологий рушник.
 
6 / Намагайся охолоджувати приміщення якомога сильніше (це і тобі допоможе). Закрий штори, вмикай кондиціонер або вентилятор. Не відкривай вікна, з яких тварина може випасти.
 
7 / У тварини завжди повинна бути мисочка з холодною водою (а краще декілька по всій квартирі). А ще можна заморозити улюблені ласощі тварини (наприклад, паштет).
 
8 / У спробах охолодити улюблене звірятко, в жодному разі не потрібно його голити. Хутро тваринам потрібно в тому числі і для охолодження, а ще воно захищає від сонячних опіків. А ось ретельно вичісувати тварину від зайвого підшерску і справді не зашкодить.
 
9 / Уважно стеж за станом тварини. Якщо помітиш симптоми теплового удару (задишка, млявість або навпаки занепокоєння, блювота або діарея), віднеси дружка у прохолодне затінене місце, дай холодної води, приклади вологі рушники. І відразу звертайся до ветеринара.
 
10 / Навіть якщо у тебе немає домашньої тварини, ти можеш допомогти тваринкам, які живуть на вулиці. Розставляй миски з водою там, де живуть собачки й котики у твоєму районі – так їм буде трохи легше жити


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також