Рівненському ґвалтівнику загрожує довічне ув’язнення

7022 3

Ми у соцмережах:

Рівненському ґвалтівнику загрожує довічне ув’язнення

Вчора близько опівночі рівнянка повідомила до поліції, що на вулиці Соборній напали на її подругу. На місці виклику поліцейські встановили, що 26-річний молодик, який нещодавно відбув покарання за умисте вбивство, напав на 24-річну рівнянку. Підозрюваний до неї підійшов ззаду та почав душити за шию. При цьому говорив, що має намір вбити жінку. Він також намагався зґвалтувати рівнянку, проте утік, коли побачив маячки поліцейських авто. Затримати ґвалтівника одразу у поліцейських не було можливості.

Начальник слідчого управління Нацполіції Рівненщини Олександр Панасюк розповів:

– Потерпіла вказала на підозрюваного, як на особу, яку вона можливо знає та підозрює у вчинені злочину. Підозрюваного затримали у Рівному сьогодні посеред вулиці. Наразі від перебуває у рівненському ізоляторі тимчасового тримання. Будь-що розповідати поліцейським він відмовляється. Під час обшуку місця злочину поліцейські знайшли сліди, які підтверджують причетність підозрюваного чоловіка до вчинення злочину. Потерпіла пройшла судово-медичну експертизу. На її тілі знайшли тілесні ушкодження, які можуть свідчити про те, що був замах на умисне вбивство.

На цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 115 ч. 2 п. 10 Кримінального кодексу України (умисне вбивство при обтяжуючих обставинах в поєднанні зі зґвалтуванням ) через ст. 15 КК України (замах на вбивство). Зважаючи на те, що десять років він вже скоїв умисне вбивство, санкція статті 115 ч. 2 КК України передбачає довічне позбавлення волі.

Зауважимо, близько місяця тому підозрюваний звільнився з колонії у Бердянську Запорізької області, де відбував покарання за вбивство 12-річної школярки, яку вбив другого жовтня 2009 року. До слова, Олександр Панасюк розповів, що підозрюваному декілька разів змінювали місце відбування покарання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також