Рівненський банкір став директором Центрального сховища НБУ

2659 0

Ми у соцмережах:

Рівненський банкір став директором Центрального сховища НБУ

За результатами відкритого конкурсу на вакантну посаду директора Центрального сховища Національного банку України призначено Віталія Брика.

Конкурсна комісія у складі Правління Національного банку України здійснювала вибір з 9 претендентів. Конкурс було оголошено після призначення попереднього директора Центрального сховища Миколи Каленського до складу Ради Національного банку у квітні 2018 року.

Віталій Брик має вагомий досвід роботи у фінансовій та управлінській сфері. Він розпочав працювати в банківській сфері з 1996 року у Здолбунівському відділенні Рівненської дирекції АК АПБ "Україна" на посаді начальника відділу фінансової безпеки. В системі Національного банку України - з 1999 року. Працював на посаді провідного економіста відділу готівкового обігу та касових операцій Рівненського обласного управління Національного банку та на посаді завідувача сектором. Надалі керував цим відділом. З 2005 року був призначений заступником начальника управління Національного банку у Рівненській області, а з 2015 року – начальником управління Національного банку у Рівненській області. З 2016 року – представник Національного банку у Рівненській області.

Уся професійна діяльність Віталія Брика в Національному банку безпосередньо пов’язана з організацією готівкового обігу, касових операцій та перевезенням цінностей.

Віталій Брик закінчив у 1992 році Київський автомобільно-дорожній інститут за спеціальністю "Економіка і експлуатація автомобільного транспорту", у 1998 р. - Інститут банкірів банку "Україна" за спеціальністю "Банківська справа", у 2007 р. - Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи НБУ за спеціальністю "Банківська справа".

Прес-служба НБУ повідомляє, що до функцій Центрального сховища Національного банку України належать:  забезпечення схоронності цінностей;  забезпечення виконання емісійно-касових операцій;  забезпечення приймання, зберігання, оброблення, видачі банкнот і монет, інших  цінностей, обліку запасів готівки та резервних фондів банкнот, монет у національній  валюті, інших цінностей;  організація перевезення готівки та інших цінностей між Центральним сховищем,  відділами (управлінням) грошового обігу в регіонах Департаменту грошового обігу та · банками України.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також