Рівненська ОВК оголосила імена двох нових депутатів облради

2448 0

Ми у соцмережах:

Володимир Ковальчук та Андрій Сайчук

Сьогодні відбулося засідання Рівненської обласної виборчої комісії, яка затвердила рішення з’їзду Радикальної партії про відкликання двох депутатів облради та оголосила про двох нових, які увійдуть за списком.

Голова комісії Наталія Загиней, що позачерговий з’їзд партії відбувся 10 грудня і на ньому підтримали звернення виборців про відкликання депутатів Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука, які восени покинули фракцію Радикальної партії у раді.

Андрій Сайчук, який прийшов на засідання ОВК, зазначив, що надані радикалами документи – фальшиві. Бо з’їзд партії скликати непросто, потрібно провести районні та обласні конференції, яких не було. Окрім того, пани Сайчук та Ковальчук мали право бути присутніми на з’їзді, але їх не запросили, а про з’їзд взагалі не було відомо, хоча такі події доволі публічні.

Голова ОВК порадила звернутися до поліції, якщо є сумніви щодо документів, наразі ж, зазначила, підстав сумніватися у комісії немає.

ОВК, як того вимагає закон, оголосила, хто стане новими депутатами облради за списком Радикальної партії – Михайло Прядун та Микола Марчук.

Обоє уже встигли написати заяви, що не мають іншого депутатства і готові працювати у раді, хоча Андрій Сайчук зазначив, що це порушення закону – написати заяви до того, як тебе визнано наступним за списком кандидатом.

До слова, Михайло Прядун – і справді наступний за списком, а ось Микола Марчук – третій, перед ним був квасилівський підприємець Сергій Ногачевський, проте він відмовився.

Михайло Прядун – 48-річний мешканець села Балашівка Березнівського району, який на момент виборів був безробітним, а свого часу очолював фермерське господарство «Берег».

Михайло Прядун

Микола Марчук  -- 37-річний мешканець Молодава Дубенського району, який на момент обрання також був безробітним.

Обоє, хоч і висувалися від Радикальної партії, були безпартійними.

Андрій Сайчук та Володимир Ковальчук оскаржують процедуру їхнього відкликання у судах, вказуючи, що було чимало порушень. Пан Сайчук зазначив, що вони з п.Ковальчуком ще будуть присутніми на завтрашньому засіданні, бо це не нова сесія, а лише друге пленарне засідання сесії, яку відкрили минулого тижня. Проте, ймовірно, що прийдуть і нові представники радикалів у раді.

Володимир Ковальчук та Андрій Сайчук


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також