Рівненська обласна рада не підтримала звернення з вимогою скасувати ціну на газ

1921 0

Ми у соцмережах:

Рівненська обласна рада не підтримала звернення з вимогою скасувати ціну на газ

Менше 30 депутататів облради проголосували за звернення до президента з вимогою наеласти вето на постанову Кабінету Міністрів про підвищення ціни на газ.

Зокрема, звернення"Батьківщини" та "Свободи" не підтримали фракції БПП, Радикальної партії, "Конкретних справ".

Голова фракції Микола Кучерук з трибуни звинуватив колег у тому, що вони бояться. І просив повернутися до розгляду питання.

Голова фракції"Конкретних справ" Богдан Файфура, натомість, зазначив, що він теж проти підняття тарифів, але у цьому випадку розуміє, що якщо Україна не отримає допомогу МВФ різко зростуть ціни на всі товари.

Представник громадськості пригрозив депутатам, що якщо вони не проголосують, то буде ще одна позачергова сесія, але вже скликана мешканцями області.

Представник фракції БПП Валентин Крока зазначив, що звернення потрібно було приймати до того, як постанова уряду вступить у дію, тобто до 1 листопада. Хоча, нагадаємо, скликав позачергову сесію саме на 2 листопада голова ради Олександр Данильчук. "Батьківщина" та "Свобода" вимагали скликати сесію минулого тижня.

Радикал Олександр Васильєв пояснив позицію своєї фракції так: потрібно підготувати спільне звернення, "а не мірятися, у кого фракція довша".

Голосів, щоб повернутися до розгляду звернення, не вистачило.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також