Рівненщина перемогла в міжнародному туристичному конкурсі

1074 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина перемогла в міжнародному туристичному конкурсі

Управління культури і туризму Рівненської ОДА отримало перемогу в міжнародному конкурсі програми Євросоюзу «Horizon 2020»

 

 «Таким чином, Рівненщина стала партнером проєкту «TExTOUR», у межах якого 17 партнерів із 10 країн об’єднають зусилля задля врівноваження туристичних потоків в Європі та рівномірного розвитку туризму», – йдеться в повідомленні пресслужби облдержадміністрації.

Зазначається, що Рівненщина – єдиний партнер від України, а конкуренція була чималою – 86 поданих проєктів.

Нині в Рівному готуються до підписання грантової угоди. Сама робота розпочнеться вже з 2021 року.

Ідея проєкту полягає у створенні синергії між популярними туристичними об’єктами та менш відомими. Це буде зроблено за допомогою проведення наукових досліджень, із використанням сучасних технологій.

Один із прикладів – Via Regia – найдовший сухопутний історичний шлях, що з’єднував Східну та Західну Європу. Сьогодні він функціонує як культурний шлях Ради Європи, що символізує єдність та покликаний популяризувати історико-культурну спадщину країн, через які проходить.

У той час, як його відомі туристичні локації перевантажені туристами, такі території як Рівненщина залишаються поза увагою подорожувальників. На вирішення цієї проблеми й спрямований проєкт.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також