Рівненщина отримала 58 млн грн на меблі й мультимедійні технології для шкіл

1727 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне,

З 1 вересня у школах навчатимуться за новою програмою, розробленою Міністерством освіти на науки та спрямованою на те, щоб діти у школі не просто отримували знання, які, можливо, їм знадобляться у майбутньому, а набували досвід, потрібний для успішної реалізації себе у сучасному світі. Концепція «Нової українською школи» матиме інші підходи до навчання, аніж було досі: зокрема навіть у тому, як сидітимуть учні у класах. Тож реалізація програми потребує закупівлі нового обладнання та меблів для шкіл. Днями Рівненщина отримала на це і першу субвенцію.

58,2 млн грн надійшли на Рівненщину із державного бюджету на реалізацію загаданої концепції. На сесії обласної ради минулої п’ятниці кошти розподілили. Зокрема, 16,3 млн грн буде витрачено на закупівлю дидактичних матеріалів та меблів, адже «Нова українська школа» передбачає використання парт-трансформерів, які можна ставити по колу. Задумка – діти не повинні дивитися на потилиці один одного, а спілкуватися у дружному колі. 

Ще 8 млн грн піде на комп’ютерну та мультимедійну техніку. Втім, аби котрась із шкіл отримала нове обладнання, її власники (а це міські, районні ради чи ОТГ) повинні надати 30% співфінансування. Розмір субвенції ґрунтуватиметься на кількості учнів.

Окрім того, область отримала з держбюджету 2,9 млн грн на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази двох ПТУ – у Квасилові Рівненського району та у Березному.

А депутати внесли до переліку видатків з обласного бюджету на цей рік фінансування для кількох закладів освіти. Так, 754 тис. грн спрямували додатково на капітальний ремонт фасадів Рівненського обласного ліцею, що на вулиці Котляревського у Рівному.

Також 170 тис. грн. виділили на придбання твердопаливного котла для Вербської санаторної школи-інтернату, що у Дубенському районі, 135 тис. грн – на облаштування вузлів обліку газу у Клеванській санаторній школі-інтернаті та 30 тис. грн для придбання насоса для опалення Ясининицького навчально-реабілітаційного центру у Рівненському районі, який торік втрапив у скандал через вимкнення опалення у денний час у лютому. У центрі, зазначимо, реабілітують дітей. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також