Рівне знову у скорботі: в останню дорогу проводжатиме захисника, який з перших днів боронив країну від ворога і поліг на Донеччині

1973 0

Ми у соцмережах:

Рівне знову у скорботі: в останню дорогу проводжатиме захисника, який з перших днів боронив країну від ворога і поліг на Донеччині

12 січня 41-річний старший солдат Андрій Яремчук загинув на полі бою у Бахмутському районі на Донеччині. Прощання із Героєм відбудеться завтра, 18 січня, о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. За тим, відбудеться панахида у Свято-Покровському соборі. Звідти - процесія вирушить додому Героя (вулиця Київська, 83). Поховають його на Алеї Героїв кладовища “Нове”...

Андрій Яремчук народився у селі Світанок на Кореччині. Після закінчення школи — пішов на строкову службу в армію. Коли ж повернувся, присвятив себе роботі на будівництві в Україні та за кордоном.

- Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Андрій саме повернувся додому. За мобілізацією вже 5 березня 2022 року був призваний у військо. Не відмовлявся, казав, що мусить захищати Україну, що це його обов’язок, - розповідає дружина Героя Оксана.

Людина-усмішка — таким завжди пам’ятатимуть Андрія рідні, друзі та знайомі. Надзвичайно позитивний, веселий, добрий, чесний та щирий. Андрій завжди дбав про рідних. Був найкращим татом та чоловіком. Про службу дружині та 17-річному синові Назару розповідав мало. Лише заспокоював, що все буде добре, щоб найдорожчі не хвилювалися.

Упродовж тривалого часу Андрій ніс службу на кордоні з Білоруссю, але цьогоріч 5 січня вирушив з побратимами на Донеччину.

- Коли вони їхали, запитувала, як хлопці налаштовані. Андрій прямо казав, що всі вони усвідомлюють, що це може бути дорога в один кінець, - пригадує дружина. - Він був помічником кулеметника, але не міг без автівки. Тож як водій, вивозив хлопців на позиції... Тоді ж і потрапив під обстріл, фактично на п’ятий день перебування там.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також