Рівне шукає партнера у Франції

1644 0

Ми у соцмережах:

Воллодимир Хомко та Ізабель Дюмон

Міський голова Рівного Володимир Хомко вчора під час зустрічі із послинею Франції в Україні Ізабель Дюмон попросив у посольства допомогти знайти для Рівного місто-партнер у Франції.

Пан Хомко зазначив, що Рівне має хороші стосунки з польськими містами-партнерами і було б непогано мати такі ж зв’язки у Франції.

Міський голова особливо наголосив, що до іноземних міст-партнерів з Рівного часто відправляють групи дітей для культурного обміну.

Радниці Ізабель Дюмон

- Очевидно, що Париж нам не підходить, - зазначив Володимир Хомко. – Ми б хотіли мати у партнерах місто з населенням 100-200 тис. людей, з подібними проблемами, з яким би можна було обмінюватися делегаціями і яке б нас хотіло мати за партнера.

Представники посольства пообіцяли допомогти з пошуком і надіслати свої рекомендації.

Пані Дюмон додала, що можна орієнтуватися на особисті контакти, які часто грають дуже важливу роль: знайти французів, які живуть у Рівному, і поцікавиться, звідки вони родом. Або ж запитати про рідні міста французьких митців, які приїздять до Рівного і люблять наше місто.

 

Заступниця міського голови Галина Кульчинська зазначила, що у міської влади вже є одна ідея, з яким французьким містом можна було б підписати угоду про партнерство – з містечком Каор, що на півдні Франції.

Місто невелике – має близько 20 тис. населення, проте, за словами міського голови Рівного, воно красиве та старовинне.

- А ще там є наша діаспора, - пожартував пан Хомко.

У Каорі живе донька рівненської мисткині п.Медведєвої, яка познайомилася із чоловіком-французом у Рівному.

- Їхня романтична історія розпочалася у нашому місті і недавно вони видали про це книжку французькою мовою, яку ілюструвала художниця з України, - розповіла пані Кульчинська.  

Мала прохання до місцевої влади і пані Дюмон. Наголосила, що для посольства Франції важливо, щоб у Рівному «була присутня» французька мова.

Володимир Хомко зазначив, що обговорить з фахівцями можливість появи у Рівному школи з поглибленим вивченням французької.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також