Рибалка упіймав на Рівненщині щуку, а тепер заплатить понад 3 тисячі

19436 0

Ми у соцмережах:

Рибалка упіймав на Рівненщині щуку, а тепер заплатить понад 3 тисячі

Бо з 15 лютого до 31 березня заборонено ловити щуку у період її нерестової активності.

Як розповіли у Рівненському рибоохоронному патрулі, порушника виявили чотири дні тому, під час рейду на водоймі поблизу села Вербень Дубенського району.
 
Того вечора місцевий житель прийшов на риболовлю з сіткою. У нього знайшли одну виловлену щуку. Інспектори підрахували, що чоловік завдав шкоди рибним запасам на 3468 гривень. Окрім того, на порушника чекає ще й штраф.
 
- Як відомо щука йде на нерест раніше інших риб, оскільки вона не така вимоглива до прогріву води, а іноді нереститься навіть під кригою. Прісноводна хижачка дуже важлива для балансу іхтіофауни, вона є свого роду регулятором: знищує малоцінну, дрібну, хвору та ослаблену рибу, що сприяє кращому зростанню цінних видів та оздоровлення їх популяцій, - пояснюють у патрулі.

 

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що вилов щуки під час її нересту тягне за собою відповідальність. Якщо таки спіймали щуку у заборонений період – обережно відчепіть та відпустіть у воду.
 
 - Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 540 53 90, - додають інспектори.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також