Репутація — понад усе

1200 0

Ми у соцмережах:

У 40-тонний автомобіль завантажують насіння соняшнику

Надворі семиградусний мороз, а на Зорянському елеваторі, що належить ТОВ «Агрохолдинг Зоря», вирує робота. З грудня тут почали реалізовувати врожай 2018 року. Навантажувачі періодично виїжджають із складу і висипають на автомобілі повні ковші насіння соняшнику. Всередині приміщення дві жінки час від часу підгрібають на купу зерно.

Марія Яковець на елеваторі вже 30 років. Починала працювати комірником, чотири роки була завідувачкою елеватора. Вийшовши на пенсію, рідний елеватор не залишила, а стала підсобним працівником.

— Зараз на елеваторі працюється легше, ніж колись, бо все, що треба, є. Що просимо — все видають. А головне, що є вчасно зарплата, — розповідає п. Марія. — Взимку, звичайно, трохи гірші умови, ніж влітку, але маємо спецодяг, мусимо працювати. Всі задоволені. Хоча маю сина, доньку, 7 внуків, але живу сама, то для мене особисто елеватор за стільки років як рідний. Я не можу сюди не прийти і не допомогти.

— А я тут з 2005 року працюю. Ще при голові правління Володимирові Антоновичу Плютинському розпочинала, — підтримує колегу Наталія Тарчук. — Працювала тут завлабораторією. Зараз, звичайно, краще. Зарплату видають вчасно, спецодяг видали. Працівники задоволені роботою. У вихідні подвійна оплата, тож коли є вагони, затребувана продукція, ми виходимо на роботу. Холод нам не страшний, якщо потрібні гроші. При мінімальній пенсії 1500 гривень не висидиш вдома, тому треба працювати.

Володимир ЯкутаНавантажувачі Manitou та JCB впродовж 40?50 хвилин завантажують сорокатонний автомобіль насінням соняшнику. Завідувач елеватора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Володимир Якута, який, до речі, також вже понад 40 років працює на елеваторі, розповідає:

— Нині ми реалізуємо соняшник самовивозом. Забирає фірма, що придбала насіння, а ми також завантажуємо у вагони. Продукцію реалізуємо відповідно до укладених договорів. Співпраця триває вже кілька років, і вона взаємовигідна. Це надійні партнери, в яких немає претензій щодо якості насіння. Ми також дбаємо про свою репутацію, аби не втратити клієнта, тому беремо на себе додаткові витрати щодо очищення зерна та завантаження, робимо все, щоб насіння було якісне.

Аби не було претензій і всі вимоги та стандарти якості дотримувалися, з кожної машини, з кожного причепа під час відвантаження береться лабораторна проба. Представниця фірми, що закупила соняшник, паралельно з працівником сертифікованої лабораторії досліджує насіння на вологість, засмічення та інші показники.

Марія Рибак

— Наше завдання — придбати для нашої фірми якісне насіння для виробництва олії. Зазвичай домішки я вибираю зі 100 грамів насіння. Потім їх зважую і записую результат. Наразі я тут другий день і вже бачу — зерно чудове, якість влаштовує, відтак закупляємо його для фірми, — посміхається юна представниця фірми Марія Рибак.

Тож коли автомобіль залишає елеватор, водію вручають товаротранспортну накладну з необхідними даними щодо кількості та якості продукції. Загалом під час виробничих процесів на елеваторі використовують не лише навантажувачі, а й 6 вантажних автомобілів, які відвозять зерно до залізничної колії. Упродовж дня тут завантажують 5?8 машин вагою від 40 до 60 тонн. Люди працюють самовіддано до тих пір, поки не завантажать весь транспорт. А сільськогосподарський рік на елеваторі триває доти, доки не відвантажать все зерно, чи то реалізоване за межі господарства, чи відвантажене на корм худобі. Наразі запасів тут ще на кілька місяців.

До речі, виробничі потужності елеватора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» — 26 тисяч тонн зерна. Він один із кращих в області. Тут дбають про репутацію та довіру клієнтів, тому роблять все, аби своєчасно очистити зерно і забезпечити його якісне збереження та реалізацію.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також