Ремонт на вулиці Чорновола триває. Поки що — на обочині

804 0

Ми у соцмережах:

Ремонт на вулиці Чорновола триває. Поки що — на обочині

Уже майже місяць на вулиці Чорновола у Рівному, де капітально ремонтують кілометр дороги, не видно будівельної техніки. Активні роботи призупинилися після того, як на початку вересня тут поклали нижній шар асфальту і дозволили проїзд транспорту. Однак рівненські чиновники переконують, що у такому стані вулиця зимувати не буде. Зараз працівники компанії, яку найняло місто, чекають сприятливої погоди, щоб завершити вкладання асфальту.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Раніше будівельники активно працювали над реконструкцією проїжджої частини. Тепер уже майже місяць займаються монтуванням труб та будівництвом споруди, де буде очищатися дощова вода з вулиці. Оскільки всі ці роботи тривають на обочині, то й складається враження, що бригада покинула реконструювати вулицю Чорновола. Але це не так. Ремонт триває доволі активно. Основна наша вимога — це завершення ремонту на проїжджій частині, щоб не створювати дискомфорту водіям. Усі розуміють, що з нижнім шаром асфальту вулиця зимувати не може, бо це призведе до великої кількості ДТП. Але потрібні кілька днів сухої погоди з високою температурою. Як тільки буде таке «вікно», то ділянка вулиці Чорновола від басейну до вулиці Сергія Бачинського буде знову повністю перекрита.

Весь приватний транспорт, який рухається до Рівного зі сторони Здолбунова буде перенаправлений в об’їзд мікрорайоном «На Щасливому». Прогнозуємо, що бригаді потрібно буде близько п’яти днів, щоб повністю завершити вкладання верхнього шару асфальту. Після цього ділянка вулиці буде відкрита для проїзду, а будівельники продовжать роботи з вкладання тротуарної плитки та облаштування освітлення. Адже ці роботи можна виконувати без перекриття руху.

Нагадаємо, що реконструкція частини вулиці Чорновола почалася у червні. Цьому передували тендерні торги на право виконувати ремонт. Їх виграла компанія «Будальянс груп». За реконструкцію кілометра дороги з бюджету Рівного заплатять їм рекордних 98 мільйонів гривень. Будівельники мають покласти новий асфальт, влаштувати систему, що відводитиме з дороги дощову воду, облаштувати освітлення, а ще побудувати доріжки для пішоходів, які рухатимуться в напрямку мікрорайону «На Щасливому».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також