Процедура перереєстрації авто змінилася: що чекає водіїв?

371 0

Ми у соцмережах:

Процедура перереєстрації авто змінилася: що чекає водіїв?

Уряд полегшив життя власникам автомобілів і спростив перереєстрацію автотранспортних засобів

Зміни в правилах реєстрації та перереєстрації насамперед торкнуться порядку проходження та отримання експертної оцінки стосовно стану транспортного засобу. Про особливості нововведення повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України, Богдан Драпатий, у своєму дописі на сторінках видання Цензор.Нет.

Що змінилося?

Завдяки затвердженій Кабміном постанові № 115, проведення експертного дослідження автомобілів при перереєстрації втратило статус обов'язкового, і відтепер буде відбуватися тільки за бажанням власника автівки або її покупця. Виняток — машини з пробігом завезені із-за кордону й автомобілі, що підлягають першій реєстрації. Постанова набирає чинності з моменту її публікації.

Зазначимо, що таким чином, уряд суттєво спростив процес перереєстрації й загалом процедуру купівлі-продажу. Відтепер вона буде складатися:

  • з отримання електронного талона запису в сервісному центрі (онлайн або в терміналі);
  • оформлення перереєстрації в адміністратора після надання відповідного пакету документів.

Якщо з документами власника автомобіля все добре, процес займе не більше 30 хвилин.

Якщо вас цікавить купити б/у авто у Рівненська області, то краще всього це зробити за посиланням https://mymycars.com/used-cars/legkovi/rivnenska-oblast

Що робити, коли експертиза необхідна?

Згідно з новими правилами, експертиза є добровільною процедурою і робиться на вимогу однієї зі сторін оборудки. Таким чином, ви можете отримати висновок спеціалістів стосовно технічного стану авто та стану документів на нього від відповідної служби МВС або іншої державної установи, яка має право на надання судово-експертних висновків.

У своїй колонці п.Драпатий пояснив, що метою зміни порядку перереєстрації було “надання можливості особі здійснювати особистий вибір щодо порядку, місця, способу, формату отримання послуги, з огляду на що відповідний державний орган має запропонувати різні варіанти”. Але при всій позитивності цієї події, зазначив заступник Міністра МВС, потрібно й усвідомлювати потенційні ризики та знаходити шляхи їх уникнення.

Так, зазначив Богдан Драпатий, минулого року Експертна служба МВС виявила понад 1200 автомобілів з підробленими документами або номерами двигунів і шасі. А на цей момент, кількість таких випадків становить 381. І оскільки переважна більшість порушень стосується автомобілів ввезених з-за кордону, для них експертна оцінка залишається обов'язковою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також