Просять скасувати на Рівненщині заборону діяльності Московського патріархату

2573 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Віряни УПЦ (МП) на Рівненщині зареєстрували петицію на сайті обласної ради з проханням відмінити попередні рішення.

Вони стосуються так званої заборони діяльності Московського патріархату на Рівненщині. Нагадаємо, що 10 квітня обласна рада скасувала рішення депутатів 1991 та 1992 років, що стосуються діяльності релігійних організацій. Відповідно до цього рішення, уже були розірвані договори на оренду приміщень за 1 гривню в обласній лікарні та тубдиспансері. У цих приміщеннях знаходилися храми Московського патріархату.

Однак віряни не здалися та запевняють, що рішення обласної ради порушують їх конституційні права. Тому ГО «Миряни», яка представляє їх права, прихожан зареєструвала петицію на сайті Рівненської облради. Ця петиція зібрала необхідну кількість підписів.

Як повідомляє депутатка Рівненської облради Катерина Самардак у Facebook петицію було розглянуто на засіданні постійної комісії з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією:

- За результатами розгляду постійна комісія з урахуванням, того що рішення від 10.04.2023 №699 було прийнято одностайно та з дотриманням процедури прийняття, вирішила не підтримувати дану електронну петицію та рекомендувати голові облради винести дане питання на розгляд чергової сесії Рівненської обласної ради.

Читайте також по темі: Депутати не повірили керівнику УПЦ (МП) на Рівненщині, що він незалежний від Росії

- До ПЦУ переходити не збираємось, - архієпископ на Рівненщині


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також