Прооперували понад півтисячу хворих

1382 0

Ми у соцмережах:

Прооперували понад півтисячу хворих

Понад півтисячі операцій за неповні чотири місяці провели в Рівненському серцево-судинному центрі, що відкрився в межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» . Усі операції проводилися на ангіографічному обладнанні, що було закуплене в межах реалізації проекту.

Одним з найбільш затребуваних відділень лікарні стало відділення інвенційної радіології де встановлений ангіограф, та куди звертаються хворі не лише Рівненщини, але й інших областей України, зокрема, Тернопільщини, Житомирщини та Волині.

-  Завдяки проекту Світового банку нам вдалося суттєво збільшити кількість як екстрених, так і планових операцій, у відділенні інвенційної радіології, де запрацював серцево-судинний центр. У ньому функціонує сучасний ангіограф, за державні та кошти Світового банку закуплені розхідні матеріали для операцій на судинах і серці. А збільшення кількості операцій, це збільшення кількості врятованих життів, - зазначає Іван Зима, головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні.

Керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що півтисячі прооперованих пацієнтів у серцево-судинному центрі – це той показник, який реально демонструє ефективність реалізації проекту в нашій області.

Нині група впровадження проекту активно працює над відкриттям аналогічного серцево-судинного центру в Сарнах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також