Прокуратура: водій маршрутки перебував у стані стомлення

5024 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура: водій маршрутки перебував у стані стомлення

На Житомирщині повідомлено про підозру власнику автобуса, водієм якого спричинено дорожньо-транспортну подію, що призвела до загибелі 10 людей на трасі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця. Нагадаємо, що ним є підприємець та директор транспортної компанії "Рівне Транс-Груп" Петро Луцик.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зіткнення маршрутного автобуса із вантажним автомобілем.

У суботу, 21 липня, власнику автобуса повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 Кримінального кодексу  України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).

Прес-служба прокуратури Житомирської області повідомила, що розслідуванням установлено: автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації, та допустив до керування водія, який перебував у стані стомлення.

20 липня цю особу затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, у п’ятницю, 20 липня 2018 року, близько 10.40 год. на автодорозі Київ-Чоп, поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 потерпілих із травмами різної тяжкості доставлені до медичних закладів для надання допомоги.
Досудове розслідування за статтею 287 Кримінального Кодексу  України, а також за фактом скоєння дорожньо-транспортної події проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в Житомирській області. 

Поліцейські говорять про незадовільний технічний стан машини, котра перевозила людей. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Валентина Шечук забирає з моргу тіла двох сестер – Антоніна і Світлана зі столиці їхали у село на Рівненщину, де на них чекала вся родина, бо всі планували спільну відпустку. Про жахливу аварію рідні дізналися з телебачення і до останнього сподівалися, що сестри були не в тій маршрутці.

- Ми дзвонимо, виклик іде – ніхто не бере. Одна – зразу сказали, що загинула, бо при ній була сумка, а при другій сумка відлетіла, - каже пані Валентина.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також