Прокуратура пильнує за тим, щоб в`язням у Городищі було комфортно

951 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура пильнує за тим, щоб в`язням у Городищі було комфортно

Прокуратура області та Рівненська місцева прокуратура перевіряла торік додержання адміністрацією «Городищенської виправної колонії №96» вимог статті 115 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо створення особам, які відбувають там покарання, необхідних житлово-побутових умов, що відповідають правилам санітарії та гігієни.

Перевірками виявлено, що адміністрацією виправної установи не було забезпечено належних житлово-побутових умов тримання у секторі максимального рівня безпеки для тримання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі. З 25 засуджених сектору максимального рівня безпеки - 9 не було забезпечено мінімальною нормою жилої площі 4 кв.м. В деяких камерах ремонт тривав з  2018 року, а в окремих - взагалі не проводився, отож засуджені утримувались із порушенням вимог кримінально-виконавчого законодавства.

Внаслідок вжитих органами прокуратури області заходів, кількість засуджених, які не забезпечені мінімальною нормою жилої площі, торік зменшилась до 3 чоловік.

За втручання прокуратури з державного бюджету виділено кошти на капітальний ремонт приміщення, де утримуються в`язні, з влаштуванням прогулянкових двориків. Прокуратурою і надалі вживатимуться заходи до забезпечення належних умов утримання в`язнів у місцях несвободи, повідомляє пресслужба прокуратури Рівненської області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також