На Рівненщині продали землі на майже 14 мільйонів гривень

665 0

Ми у соцмережах:

скільки ще земель продадуть?

650 договорів купівлі-продажу земельних ділянок загальною площею понад 480 га на суму близько 14 млн грн. Такі результати ринку землі за 100 днів озвучив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн брифінгу.

Середня вартість 1 га землі сільськогосподарського призначення на Рівненщині складає 29,8 тис. грн. 

За словами віцепрезидента Нотаріальної палати України Інни Бернацької, в Україні працює понад 6,5 тис. нотаріусів, а в Рівненській області – близько 150. Кожен нотаріус може посвідчувати договори відчуження земельних ділянок сільгосппризначення.

На ринку землі нотаріуси працюють не тільки у сфері вчинення нотаріальних дій посвідчення угод, але як і державні реєстратори прав оренди, обтяжень, переважного права, наміру та інших обтяжень, які були запроваджені земельним кодексом.

- Середня оцінка, тобто вартість земельної ділянки - паю 72 тис. гривень. Прогнозуємо, що в наступні 100 днів ринку землі активізується процедурне посвідчення договорів. Люди весь цей час консультуються, готують пакет документів і підбирають для себе найбільш індивідуальну і зручну процедуру, - зазначила Людмила Бернацька.

За її словами, найшвидше укладаються договори купівлі-продажу земельних ділянок, які не перебувають у оренді. На час впливає і стан роботи реєстрів, і кількість шлюбів, у яких перебуває як відчужувач, так і набувач, і кількість юридичних осіб, у яких засновником є набувач.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також