Привіт, А4: Нацбанк заборонив табло з курсами валют

3962 0

Ми у соцмережах:

Привіт, А4: Нацбанк заборонив табло з курсами валют

Схоже, тепер актуальний курс можна буде дізнатися лише при самих касах, і то - на папері. Так вирішили боротися зі спекулянтами.

Нацбанк підвищив вимоги до небанківських установ, що торгують валютою у готівці. Про це повідомляє прес-служба НБУ:

 - Інформація про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют має надаватися населенню в стандартизованому вигляді в чітко визначеному форматі – копії наказу (розпорядження) про встановлення курсів купівлі та продажу іноземних валют. Ця інформація розміщуватиметься виключно в касах установ та їх структурних підрозділів. Водночас небанківським фінансовим установам та операторам поштового зв'язку забороняється здійснювати інформування про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют поза межами кас установ та їх структурних підрозділів, привертаючи до них додаткову надмірну увагу будь-якими цифровими значеннями чи символами.

Простіше кажучи, обмінникам заборонили мати табло з курсами валют. Окрім того, при купівлі чи продажу валюти стає обов'язковим відеоспостереження і використання РРО - реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадаємо, учора по обіді курс різко пішов вгору - один долар США коштував понад 42 гривні, за євро правили по 42,8, а злотий зріс до 9 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також