«Прихований» інфаркт

1812 0

Ми у соцмережах:

«Прихований» інфаркт

В умовах напруженого ритму життя, постійної метушні й стресів варто звернути увагу на здоров'я серця. Адже не всі серцеві напади супроводжуються болем у грудях. Нові наукові дані свідчать, що бувають приховані інфаркти, за яких симптоми незначні або взагалі відсутні.

У деяких випадках люди відчувають «нетрадиційні» симптоми, як, наприклад, легкий біль у грудях, нудота, блювота, підвищена втома без певної причини, печія, задишка, неприємні відчуття в шиї або щелепі.

Молодим і здоровим хлопцям хвилюватися не варто, стверджують дослідники. Але якщо вам більше 50 (або 40 при наявності сімейної історії серцевих захворювань) чи перебуваєте в групі ризику щодо ваги, тиску, діабету або куріння, варто негайно звернутися до лікаря у разі, якщо симптоми не зникають за 20 хвилин або посилюються при фізичному навантаженні.

Але і ті, чий спосіб життя ідеальний, не застраховані від проблем зі здоров'ям і також повинні стежити за своїм станом. У домашніх умовах можна провести просту самодіагностику, щоб дізнатися про здоров'я свого серця.
Сидячи на підлозі з ногами, витягнутими вперед, дотягнутися пальцями рук до кінчиків пальців ніг, піднятих вгору.

Якщо вам вдалося виконати цей рух легко, це свідчить про нормальну роботу серцевої системи, без зайвих навантажень, без збоїв. Досить гнучке тіло має такі ж еластичні кровоносні судини. У негнучких людей кровоносні судини також жорсткі й спостерігаються, скоріше за все, проблеми з кровообігом. Тому варто проконсультуватися з кардіологом!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також