У центрі Рівного оновили бруківку

4366 0

Ми у соцмережах:

У центрі Рівного оновили бруківку

Днями перехожі помітили, що в центрі Рівного зняли з тротуару на вулиці Соборній стару бруківку. Зокрема, перед антикварною галереєю відомої у місті родини підприємців Шабаліних. Замість каміння викладають тротуарну плитку.

Сергій Шабалін, підприємець:

— Цю бруківку ми з покійним батьком виклали за власний кошт ще у 2003-му, коли поряд будувався підземний торговий центр. Тодішній міський голова Віктор Чайка сам попросив міських підприємців, щоб подбали про благоустрій перед своїми магазинами, бо в міському бюджеті на це бракувало коштів. Точну суму зараз не назву, але, повірте, це були немалі кошти: тротуар вирівняли і уклали бетонну стяжку, а вже зверху — природний камінь розміром 10х10, таку «шашечку». Ця базальтова бруківка там на Соборній прослужила 20 років і могла би прослужити ще стільки ж, якщо не більше. Так, з плином часу там утворилися невеликі ямки біля аптеки та біля повороту на ринок, та хіба для міських комунальників було б такою великою проблемою їх перекласти? Там роботи було б на два дні. Так ні, хтось раптом вирішив всю її замінити…

Особливо обурює те, що про ці так звані ремонтні роботи ніхто не попереджав! Просто якось о 8-й ранку приїхав трактор і почав ту бруківку здирати. Цікаво, а куди її потім поділи? Кажуть, нібито відвезли кудись на ШЕУ. Я уже звернувся до поліції. Адже там є моя власність, і я вимагаю мені її повернути. Бо інакше це майновий злочин — крадіжка. Нехай її або віддадуть мені, або викладають, як було. Я ж бачу, що не я один такої думки: он, скільки рівнян у соцмережах висловлюють своє обурення! Дехто взагалі пропонує писати міській владі електронну петицію. Можливо, гуртом вдасться відстояти. Та бруківка все-таки додавала центру міста певного шарму, там любили фотографуватися туристи, кому вона заважала? Особисто я не чув, щоб хтось скаржився, що на ній ноги поламав чи щось таке. Мене більше дивує, як тепер замість бруківки викладають ту нову тротуарну плитку: її кладуть наче просто на щебінь, бетонної «подушки» я не побачив — це що, така новітня технологія? А чи вона протягне 20 років, як наша бруківка? Раджу чиновникам пройтися іншими вулицями міста чи тією ж Соборною, але у бік «Лагуни» — отам справді ями, якими давно треба було зайнятися.

Руслан Гудима, директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою:

— Наразі там тривають ремонтні роботи, щоб привести тротуар до належного стану. Хтось обурюється — навіщо? Але ж там були проблеми — із дитячим візочком важко пройти, і на підборах. Що стосується знятої бруківки, то до нас звернулася уже не одна особа, яка претендує на те, що є її власником. З огляду на це було прийнято рішення передати цю бруківку на зберігання до міськШЕУ: бруківку повернемо, але після надання підтверджуючих документів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також