Потрібна земля біля Усті — щоб видобувати... газ

619 0

Ми у соцмережах:

Потрібна земля біля Усті — щоб видобувати... газ

Фірма «Есенсіон» просить міськраду продати їй понад 50 соток землі на вулиці Степана Бандери у Рівному. На ділянці, зарослій кущами, яка знаходиться біля мосту через Устю, підприємці хочуть... видобувати газ. Втім, міські депутати засумнівалися в чесності компанії щодо її планів.

Анатолій Чугуєвець, секретар бюджетної комісії:

— Бюджетна комісія відмовила товариству. Підозрюю, що це схема, щоб викупити земельну ділянку без аукціону. Ці люди можуть бути пов’язані з забудовниками. Вони дуже цікаво вказали у документах, що земля потрібна для ведення підприємницької діяльності.

Олександра Коваленко, депутатка міської ради:

— Твердження, що на цій землі будуть видобувати газ та розподіляти пару, є достатньо химерним. Це центральна частина міста, тому й земля має певну цінність. Вони так могли написати, щоб дешевше викупити у міста землю. Бо земля для будівництва має набагато вищі ставки при викупу, ніж земля для ведення бізнесу. Разом із тим, у центрі й так не вистачає паркової зони. Я не проти бізнесу та зведення будинків. Однак якщо вони хочуть будувати, то потрібно чесно говорити про це.

Сергій Васильчук, міський депутат:

— Аргументація про те, що їм земля потрібна для виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води, є нічим іншим як маніпуляцією. Це своєрідна схема як отримати землю у міста без аукціону. Звісно, що на таке ніхто не погодиться, цій компанії було відмовлено. Взагалі на сесію потрапляє чимало таких прохань, де забудовники хочуть отримати землю — і на вулиці Чорновола, і на Київській. Однак ми всім відмовляємо.

Бізнесмен Олександр Бойчук, який є власником компанії «Есенсіон», відмовився розповідати нам про те, навіщо йому земельна ділянка біля водойми. Сказав — комерційна таємниця. Мовляв, не хоче, щоб після журналістських матеріалів «конкуренти дізналися про його бізнесові плани». Сама ж фірма має широке коло діяльності: від оптової торгівлі — до здачі в оренду нерухомості.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також