Подолати бідність планово

2126 0

Ми у соцмережах:

Подолати бідність планово

Обласна рада ухвалила план подолання бідності. Із злиднями на Рівненщині збираються боротися тренінгами та «базарними днями». А коли порахують родини, які живуть за межею бідності, то доможуть грішми, яких, щоправда, у бюджеті поки не заклали.

Акцент у плані зроблено на діяльності служби зайнятості: аби та допомагала знайти роботу малозахищеним та організовувала для них профнавчання, а заодно щоб проводила тренінги для селян — як ефективно працювати фермерам. Мають також чиновники вирахувати, які проблеми ускладнюють доступ до медичних послуг у селах, щоправда, про покращення їхнього надання у плані поки що не згадано.

Пропонують також модернізувати сільські автоматизовані телефонні станції, прокласти телефонні кабелі до сіл та розвивати «пересувну торгівлю», більш відому в селах як «базарний день».

Серед позитиву у плані, якщо його виконають, а не зупиняться лише на тренінгах, — залучення інвестицій у села, оздоровлення максимальної кількості дітей та створення будинків нічного перебування, центрів реінтеграції та соціальних готелів для безпритульних, а також розвиток дошкільних навчальних закладів — державних та приватних.

Облрада план подолання бідності схвалила, щоправда, частину заходів, що не вписуються в ідею боротьби з бідністю, викинуть, натомість включать правки депутата Савчука: субсидування підприємств, що працевлаштовують робітників, неконкурентноспроможних на ринку праці, та додаткові стимули для тих, хто бере на роботу осіб передпенсійного віку, людей без досвіду роботи, з малими дітьми та осіб з інвалідністю.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також