«Племінник» просив грошей і жителька Рівного віддала шахраю майже 20 тисяч

639 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Жінка думала, що допомагає бідовому родичу.

52-річній рівнянці на мобільний подзвонив невідомий і представився племінником. Попросив позичити гроші.  

- Попри те, що на початку розмови голос родича видався жінці знайомим, вона сумнівалась. Однак той запевнив, що прихворів, та і зв’язок був поганий, тож  запропонував продовжити спілкування у месенджері, - розповідають в обласній поліції.
 
Під час переписки хлопець попросив позичити 6500 гривень нібито, щоб розрахуватися за покупку для матері. 
 
Аби не образити племінника, жінка погодилась утім пояснила, що в неї немає такої суми. Шахрай відповів, що його влаштовує і менше, тож вона переказала за вказаними ним реквізитами 2800 гривень.
 
Через деякий час аферист знову почав писати і просив позичити ще більше грошей, адже отриманої суми йому не вистачало для оплати замовлення. 
 
Рівнянка відповіла, що гроші в неї є на іншій картці, але віддати вона їх зможе лише готівкою. У відповідь «родич» запропонував зробити це через банківський застосунок.
Оскільки рівнянка його не мала, аферист запропонував увійти через його додаток.
 
Все ж вагаючись, жінка намагалася встановити його собі на телефон. Проте після кількох невдалих спроб здалась і зателефонувала  «племіннику», у подальшому назвавши код-підтвердження транзакції.
 
- Уже потім рівнянка зателефонувала на гарячу лінію фінустанови, де їй повідомили, що заощадження перераховано на інший банківський рахунок. Загалом 52-річна жінка віддала шахраям 19 800 гривень. За фактом шахрайства розпочато досудове розслідування, - кажуть правоохоронці.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також