Рівненщина: у будівництві за бюджетні гроші – фаворити ті самі, але під новими назвами

3232 0

Ми у соцмережах:

Богдан Файфура - депутат обласної ради та директор фірми, яка виграла вже два тендери обласного департмменту будівництва

Кошти Державного фонду регіонального розвитку урядовці досі не розподілили. І хоч вони є основним джерелом фінансування для зведення соціальних об’єктів на Рівненщині, обласний департамент будівництва уже визначився, хто буде освоювати бюджетні гроші цього року. Фірми, які активно вигравали тендери минулими роками, дещо потіснили нові. А точніше, з новими назвами.

Минулого тижня обласний департамент будівництва підписав договір на побудову спортивного залу на вулиці Макарова — контракт на 157 млн. грн. отримало «Архітектурне бюро Янкор», яке, як ми писали, належить рівнянці Яні Лавренчук і має договори про використання техніки та приміщень фірм, пов’язаних з родиною Фалко.

Будівництво спорткомплексу — найдорожчий тендер за останні кілька років, які проводив департамент. Та й 160 млн. грн., які виставили на торги, — лише половина суми, потрібної на побудову спортзалу на 3000 глядацьких місць. Інші об’єкти, які цього року розпочнуть будувати, на десятки мільйонів дешевші.

За 47,9 млн. грн. має збудувати дитсадок на вулиці Семидубській у Дубні, в районі військового містечка, підприємство «ІБК Дедал», що належить Валентині Семенчук, дружині депутата облради Богдана Файфури. Сам п. Файфура є директором цього підприємства. Ще до минулого року «Дедалу», який бере активну участь у торгах на будівництво за бюджетні кошти, систематично відмовляли у перемозі. Ситуація змінилася після чергового «перевороту» в обласній раді, коли фракція БПП, близька до голови Рівненської ОДА, утворила нову коаліцію, до якої увійшла і фракція п. Файфури «Конкретних справ». Пропозиція «Дедалу» на тендері була четвертою за ціною, проте двом найдешевшим учасникам тендерний комітет відмовив у перемозі, а третій учасник, фірма «Фіалка», що належить родині бізнесменів Фалко, не подав документів, аби підписати договір.

Фірма депутата Файфури також проводитиме реконструкцію (опорядження фасадів та заміну даху) школи у селі Малеве Демидівського району — за 14 млн. грн. Трьом дешевшим учасникам тендерний комітет на торгах відмовив.

Будівельна компанія «Случ» за 36 млн. грн. до кінця наступного року має збудувати новий підрозділ НВК у селі Великий Олексин Рівненського району. Її пропозиція на торгах не була найдешевшою, проте, як і у випадку з Дубном, двом фірмам було відмовлено, а «Стиль-Декор», пов’язаний з родиною Фалко, не подав документів сам. Як і на тендері з будівництва дитсадка у Колоденці, що біля Рівного. Тож «Случ», будучи на четвертій позиції за ціною, отримав перемогу та договір на 39,8 млн. грн. Компанія зареєстрована на Житомирщині на гощанця Сергія Бондарця, який донедавна працював на одну з фірм, пов’язану з родиною Фалко — «Інформаційно-консалтингову групу».

Не залишилася без договорів і сама «Фіалка» — вона реконструюватиме будівлю сільради під дитсадок у Новоукраїнці Млинівського району за 17,3 млн. грн. (п’ятьом дешевшим учасникам тендерний комітет відмовив) та зробить реконструкцію НВК у Горбакові за 7,1 млн. грн. В останньому тендері пропозиція «Фіалки» таки була найдешевшою.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також