Підлеглий звинуватив Хомка у політичному тиску

1418 0

Ми у соцмережах:

Андрій Юрков

Андрій Юрков, в.о. начальника управління архітектури, публічно заявив, що міський голова змушує його написати заяву на звільнення: “На нараді міський голова змушував мене написати заяву на звільнення. Я пов`язую це з тим, що на місцевих виборах я публічно підтримав Віталія Германа, який балотується на посаду міського голови”. Натомість Володимир Хомко запевняє, що цей конфлікт не пов'язаний з політикою.

Володимир Хомко, міський голова:
- Наради проходять у присутності мінімум дев’яти осіб, присутній навіть представник правоохоронних органів. Це зроблено для того, щоб ніхто не міг маніпулювати. Якщо говорити про Андрія Юркова, то проситиму в депутатів міської ради, щоб вони створили комісію, яка розбереться у законності його дій. Суть проблеми у тому, що на вулиці Корольова була продана з аукціону земля під забудову. Там мали побудувати офісний центр. Раніше до мене зверталися люди, які забажали побудувати там житловий будинок. Я їм одразу сказав, що це неможливо. Адже землі там небагато, а поруч уже знаходяться будинки. Я розумію, що нове будівництво розлютить місцевих жителів. Тому ще раніше було ухвалено рішення не видавати там дозвіл під житлову забудову. Однак один із депутатів встав на сесії повідомив, що там таки дозволили будувати житловий будинок. Коли я почав з’ясовувати, то це виявилося правдою. Цікаво, що документи видали за рішенням суду першої  інстанції. Такі дії спочатку обговорюються на нараді. Однак Андрій Юрков в усіх поза спиною
видав дозволи. Якби він хоч сказав, що з нами судяться, то міська рада подала б апеляцію. Але нічого з того зроблено не було. Тож нехай депутатська комісія розбереться, я не буду в це втручатися.

Андрій Юрков, заступник начальника управління містобудування та архітектури:
- Так, ця земельна ділянка була продана на аукціоні. Користувачі подавали до нашого управління звернення щодо видачі містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва. Цій компанії ми двічі відмовляли. Після другої відмови вони звернулися до суду. Суд зобов’язав нас видати їм містобудівні умови та обмеження. Містобудівні видавалися не для будівництва багатоквартирних житлових будинку, а відповідно до цільового призначення земельноі ділянки, яке було вказане в документі на землекористування, а саме - для будівництва офісного центру. На мою думку, документи видані без порушення чинного законодавства. Не подавали апеляцію тому, що вивчивши судову практику, розуміли - закон на стороні заявників. Для чого створювати додаткові перепони - нехай будуються.

Сергій Таргоній, начальник міського управління земельних відносин:
- Земельна ділянка на вулиці Корольова, біля будинку №15, площею більше 24 соток була продана в оренду на 25 років з аукціону. Її виставляли на торги з цільовим призначенням - для будівництва будівель громадської забудови. Перемогу на торгах здобуло товариство «ЛПГПЛЮС». Фірма сплачує в рік за оренду в бюджет міста 300 тисяч 800 гривень.

Додамо, що містобудівні умови та обмеження були видані на будівництво торгового центру з житловими приміщеннями. Згідно з генеральним планом, там можна зводити житловий  будинок висотністю від 4 до 9 поверхів. Компанія «ЛПГ-ПЛЮС», яка зареєстрована у Старокостянтинові Хмельницької області, спеціалізується на роздрібній торгівлі та  нерухомості. Керівник товариства - Юлія Криворука. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також