Перший у Рівному вже «рветься додому»

3216 0

Ми у соцмережах:

Перший у Рівному вже «рветься додому»

Рівненський лабораторний центр підтвердив коронавірус у перших пацієнтів - двох рівнянок та мешканця Білої Криниці, що під Рівним. Такі дані — станом на 1 квітня.

Чоловік 1946 р.н. з Білої Криниці повернувся із США, де перебував останні півроку і де, очевидно, встиг підхопити COVID-19. Його одразу госпіталізували. Другий випадок підтвердили у 51-річної рівнянки, яка працювала прибиральницею у Рівненській обласній дитячій бібліотеці на вулиці Симона Петлюри. Вона проживає в мікрорайоні «Північний». Захворіла і 52-річна сімейна лікарка, яка оглядала прибиральницю.

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів розповів:

— Госпіталізований житель Білої Криниці — у задовільному стані з позитивною динамікою. Вже рветься додому, проте ще потримаємо його у лікарні. А от стан жінки ускладнився. Наразі вона — в палаті інтенсивної терапії, їй призначили серйозні препарати. Лікування при коронавірусі симптоматичне, адже ліків конкретно від COVID-19, як відомо, поки немає. Поки обходиться без апарата штучної вентиляції легень.

З’явилися нові подробиці про рівнянку, яка працювала сімейною лікаркою і заразилася COVID-19. Вона працювала в ЦПМСД «Північний». Головний санітарний лікар області Роман Сафонов повідомив:

— Жінка мала 149 контактів, 2/3 з яких — це її пацієнти. Ми вже провели опитування частини з них. Ніхто не скаржиться на симптоми, пов’язані з коронавірусом. Продовжуємо опитування.

Стан госпіталізованої сімейної лікарки медики оцінюють як середньої тяжкості.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також